Hokej

KHL: Hutchinson dostal za zákrok na Nagya dvojzápasový dištanc

Obranca Medveščaku Záhreb Andrew Hutchinson si za zákrok na Ladislava Nagya v piatkovom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy so Slovanom Bratislava (1:3) odsedí najbližšie dva zápasy. Rozhodla o tom disciplinárna komisia KHL.

Ilustračný obrázok k článku KHL: Hutchinson dostal za zákrok na Nagya dvojzápasový dištanc
Zdroj: TASR

V 49. minúte duelu za stavu 1:1 akciu spoluhráča Pelletiera dokončil Hutchinson surovým zákrokom na Nagya, keď útočníka Slovana, ktorý sa vracal dozadu pomôcť spoluhráčom, zasiahol lakťom do tváre. Nagy narazil hlavou do hornej žŕdky bránky hostí a z ľadu odišiel s krvavým zranením. Na striedačke mu museli ošetriť tržnú ranu na tvári, bol však schopný ďalej hrať.

Američan dostal od rozhodcov trest na 5 min + DKZ a putoval predčasne pod sprchy. Slovanisti následnú päťminútovú presilovku využili, keď v nej víťazný gól strelil práve Nagy, ktorý potom v záverečných sekundách gólom do prázdnej bránky zavŕšil svoj hetrik.

Disciplinárna komisia nadnárodnej súťaže si ešte raz preštudovala celú situáciu a nielenže potvrdila rozhodnutie arbitrov, ale Hutchinsonovi navyše udelila trest na ďalšie dve súťažné stretnutia. Tridsaťštyriročný zadák tak nezasiahne do pondelkového a ani stredajšieho zápasu, keď Medveščak dvakrát privíta na domácom ľade suveréna súťaže SKA Petrohrad. Informáciu priniesla oficiálna webstránka KHL.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM