Rôzne

Kde v Bratislave a okolí zoženiete kapra? Symbol Vianoc ponúkajú reťazce aj menší predajcovia

Ak nepatríte k fanúšikom rybieho filé, ale uprednostňujete tradičného kapra (trebárs aj vo vani), určite sa vám zídu naše tipy.

Zdroj: Dnes24.sk

Vyprážaný kapor stále patrí k tradičným vianočným jedlám a mnohí si slávnostný stôl bez neho nevedia predstaviť. Vo viacerých rodinách je kapor plávajúci vo vani vianočnou klasikou. Niektorí obchodníci však od predaja živých zvierat upustili. V predajni Lidl živého kapra určite nehľadajte. Rovnako neúspešní budete aj v bratislavskej sieti predajní Yeme. Stále sa však ešte nájdu obchodné reťazce či menší predajcovia, ktorí zostali verní tradícii.

Kaufland

Živých kaprov ponúka aj obchodná sieť Kaufland. S predajom začínajú v stredu 19. decembra. Živé ryby vozí do obchodov externá firma, predávať sa budú ako zvyčajne vo vyhradenom vonkajšom priestore v tesnej blízkosti obchodných domov. Do 23. decembra si môžete kapra kúpiť v čase od 8:00 do 20:00 hod. a priamo na Štedrý deň budú mať otvorené do 10:00 hod. Na požiadanie vám ryby aj vyčistia.

Kulla

Hoci je Kulla záhradné centrum, ktoré sa špecializuje na flóru, počas predvianočného obdobia u nich zoženiete aj živé ryby. Predajňu nájdete na Trnavskej ceste 110/B.

Petržalská tržnica

Vianočného kapra na sviatočný stôl dostanete aj v Petržalke na Bratskej ulici. Až do 23. decembra ho do Petržalskej tržnice dodáva firma Agrofarma Budmerice.

Rybárstvo Stupava

Pravou vianočnou atmosférou sa chvália predajcovia v Rybárstve Stupava. Môžete tam pohodlne zaparkovať a bez státia v dlhom rade si kúpiť kapra, amura, tolstolobíka, šťuku, sumca či pstruha. Ponúkajú iba ryby živé a čerstvé. Na požiadanie vám ich dokonca spracujú a vyčistia. Rybárstvo Stupava nájdete na adrese Park č.2, Stupava. Otvorené majú každý deň od 8:00 do 18:00 hod. Viac sa dozviete tu.

Vajnory

Vianočných kaprov, amurov, sumcov, pstruhov aj jeseterov zoženiete aj vo Vajnoroch na Roľníckej ulici 126, prípadne pri jablkovom sade, na starej seneckej ceste. Ryby vám až do 23. decembra na počkanie komplet vyčistia a stiahnu z kože. Otvorené je denne až do 23. decembra.

Hamuliakovo

Ak patríte k obyvateľom Hamuliakova a okolitých obcí, môžete využiť predaj živých kaprov na námestí pred Kultúrnym domom. Ponúkať ich budú v sobotu 22. decembra od 9:00 hod.

Rybáreň sv. Petra v Jelke

Až do nedele 23. decembra môžete v Jelke na Dolných dieloch č. 1 nakúpiť kapry, pstruhy, jesetere, sivone či sumca. Ryby vám na požiadanie aj vypitvajú a vyčistia. Každý deň je otvorené od 8:00 do 16:00 hod. Viac tu.

Spojená škola Ivanka pri Dunaji

V Ivanke pri Dunaji ponúka živé ryby stredná odborná škola. Župná Spojená škola Ivanka pri Dunaji ako jediná na Slovensku umožňuje neobvyklé štúdium v odbore rybárstvo, ktorého absolventi sa venujú chovu rýb a podnikaniu v rybnom hospodárstve. Nájdete ich na ulici SNP 30. Za kilo kapra, ktorého si však musíte dopredu objednať, zaplatíte 3,50 eur. Ryby predávajú do piatka 21. decembra.

Fresh Market

Vo Fresh Markete nájdete pestrú paletu rýb v predajni MyFish. Môžete si vybrať z pestrej ponuky sladkovodných a morských rýb, kôrovcov a mäkkýšov z voľných lovov a certifikovaných chovov. Nakúpite tu tradičné ryby ako losos, pstruh, tuniak, pražma, zubáč alebo treska, ale aj rôzne druhy kreviet, mušlí či chobotníc. Spomínaná predajňa je rybami zásobená každý deň až do nedele 23. decembra.

Ryby, vianočný kapor
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM