Tomáš Stupavský Rôzne

Každý druhý pondelok môžete zistiť, či ste naozaj múdri

Máte radi hádanky a vedomostné testy? A čo by ste povedali na to, keby si môžete zostaviť spolu s kamarátmi svoj vlastný tím a pustiť sa do otázok, ktoré dajú naozaj zabrať vašim mozgovým závitom? No zabudli sme na to podstatné, pri tomto kvíze nie je najdôležitejšie vyhrať, ale dobre sa zabaviť.

Ilustračný obrázok k článku Každý druhý pondelok môžete zistiť, či ste naozaj múdri
Zdroj: Dnes24.sk

Predstavte si nasledujúcu situáciu: sedíte v bare spolu so svojimi kamarátmi, rozprávate sa, popíjate pivko, užívate si voľný čas. Ale čo takto popri tom rozširovať svoje vedomosti?

Pozdáva sa vám táto myšlienka? Potom barový vedomostný kvíz s názvom Múdry Pondelok je pre vás ako stvorený. Táto akcia sa koná každý druhý pondelok v bratislavskom klube Nu Spirit Club a medzi ľuďmi sa teší čoraz väčšej obľube.

Nám sa takýto spôsob zábavy takisto pozdával a tak sme sa rozhodli vyskúšať si kvíz na vlastnej koži.

Raz si hore, raz si dole

Do baru sme prichádzali s veľkým očakávaním. Priestory klubu sa pomaly zapĺňali našimi „súpermi“, ale ako sme už spomenuli, pri tejto akcii je najdôležitejšie sa dobre zabaviť.

Objednávame si prvý drink a medzitým prichádza moderátor večera, známy herec a zabávač Ludwig Bagin. Ten nás následne sprevádza celým kvízom a svojimi trefnými poznámkami a nápoveďami výraznou mierou prispieva k dobrej nálade.

Dobre, poďme na to! Papiere, pero, mozgy pripravené. Prvá otázka je tu. Hups, so spoluhráčmi na seba pozeráme, že kto vie správnu odpoveď? Bohužiaľ nikto (nebojte sa, ak patríte k „obyčajným smrteľníkom“ toto sa vám stane počas kvízu viackrát).

S druhou otázkou to je lepšie, tá nám sadla. Tretia otázka je zo športu. Paráda, v tejto oblasti sme ako ryba vo vode. Štvrtá otázka, opäť pohľady zúfalstva, že nepoznáme správnu odpoveď…

A takto to pokračuje až do konca, niektoré odpovedi sme vedeli, ale iné nám absolútne nesadli a museli sme sa obrátiť iba na pani štastenu a jednoducho si zatipovať.

Skvelé je sa počas kvízu obzerať vôkol seba. Vidíte tu usmiatych ľudí, ktorí sa naozaj zabávajú, ale niekedy si skrývajú tvár do dlaní alebo si plieskajú rukou o čelo, keď sa dozvedia správnu odpoveď, ktorá im nenapadla.

Otázky z rôznych oblastí

Celkovo počas kvízu absolvujete tri kolá, medzi ktorými je vždy krátka pauza vyhradená na cigaretku a prečítanie správnych odpovedí. Čiže po každom kole zistíte, koľko ste toho vedeli.

Dokonca sa dozviete na veľkoplošnej obrazovke, ako si váš tím stojí v celkovej tabuľke všetkých družstiev. Pochopiteľne, ak sa vyhrievate niekde na čele pelotónu, ste nadmieru spokojní, ale ak okupujete posledné priečky, zaleje vás studený pot alebo dokonca ovalí depresívny pocit, že nič neviete. Ale žiadna panika, tu nikto neprehráva.

Každopádne v každom jednom kole je pre vás pripravených desať otázok z rôznych vedomostných oblastí. Príjemným spestrením je, že sa mení ich forma. Niekedy stačí priradiť správnu odpoveď z ponúkaných možností, inokedy hádate kapelu z hudobných ukážok. Naozaj veľkou devízou kvízu je pestrosť otázok a ich forma.

Dobrá zábava

Samozrejme, že každý kvíz má aj svojich víťazov. To sa deje aj v Múdrom Pondelku, kde sa vždy súťaží o zaujímavé symbolické ceny. No ako bolo spomenuté, na túto akciu ľudia prichádzajú predovšetkým kvôli dobrej zábave a nie kvôli premotivovanej súťaživosti.

Barový kvíz Múdry Pondelok je dobrou akciou, ktorá obohacuje kultúrny život v našom hlavnom meste. Čiže, ak máte chuť otestovať seba a svojich kamarátov, neváhajte ho vyskúšať, nudiť sa určite nebudete.

Prečítajte si tiež: Očakávané koncerty v Bratislave: Tieto zahraničné hviezdy k nám zavítajú ešte tento rok

Zdroj foto: Facebook – Múdry pondelok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM