Správy

Kauza Maják nádeje pokračuje: Polícia opäť preverí údajné podvody Pavla Ruska

Na základe sťažnosti mestskej časti Staré Mesto prokurátorka rozhodla, že polícia musí opäť vyšetriť údajné podvody Pavla Ruska.

Ilustračný obrázok k článku Kauza Maják nádeje pokračuje: Polícia opäť preverí údajné podvody Pavla Ruska
Zdroj: Google Maps

Mestskej časti Staré Mesto bolo začiatkom týždňa doručené uznesenie prokurátorky Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktorým sa ruší uznesenie vyšetrovateľky o odmietnutí trestného oznámenia proti Pavlovi Ruskovi pre podozrenie zo spáchania sprenevery.

Vyšetrovanie bude pokračovať

Prokurátorka týmto uznesením uložila vyšetrovateľke, aby vo veci znovu konala. Znamená to, že polícia musí opäť vyšetriť údajné podvody Pavla Ruska.

V odôvodnení predmetného rozhodnutia prokuratúra navrhuje preskúmať aj možnosť spáchania iného trestného činu, ako je sprenevera alebo porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku, a to trestný čin subvenčného podvodu, ktorý mal byť spáchaný počas prípravy muzikálu Rómeo a Júlia v produkcii Pavla Ruska.

Sťažnosť Starého Mesta

Sťažnosť voči pôvodnému odmietavému uzneseniu vyšetrovateľky podala mestská časť Staré Mesto potom, ako sa nestotožnila s postupom a výsledkom konania vyšetrovateľky. Ide o rovnakú situáciu, aká sa už stala pred rokom, vo februári 2016. Vtedy vyšetrovateľka odmietla trestné oznámenie, ale po sťažnosti mestskej časti bolo prokuratúrou jej uznesenie zrušené a vyšetrovateľka sa vecou musela znova zaoberať.

„Ak by kompetentné orgány od začiatku prípadu konali, tak ako majú, predišlo by sa ďalším pokusom o podvod na klientkách Majáka nádeje ako aj na majetku mestskej časti. Naďalej budeme bojovať o ochranu záujmov mestskej časti,“ povedal k najnovšiemu vývoju kauzy starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM