Nina Táborská Rôzne

Karlovešťania majú dôvod na mierny optimizmus. Lokálne opravy tratí znížia hluk z električiek, ktorý im strpčuje život

Obyvatelia Karlovej Vsi, ktorým život strpčujú škrípajúce a pískajúce električky, majú dôvod na mierny optimizmus. Dopravný podnik Bratislava začal s lokálnou opravou koľajového zvršku trate na karlovoveskej magistrále, ktorá by mala znížiť hlučnosť pri prejazde električiek.

Ilustračný obrázok k článku Karlovešťania majú dôvod na mierny optimizmus. Lokálne opravy tratí znížia hluk z električiek, ktorý im strpčuje život
Zdroj: TASR

DPB k prácam pristúpil po podnetoch obyvateľov a žiadosti Miestneho úradu v Karlovej Vsi. V priebehu predchádzajúceho týždňa už na zastávke Borská vymenil koľajovú konštrukciu. „Do konca augusta znížime hlučnosť a pískanie vybrúsením vlnkovitosti koľajníc a protihlukovou úpravou koľaje,“ informovala o tom hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

V lokalite pri Metrologickom ústave a Kuklovskej ulici osadí DPB v auguste stacionárne mazacie zariadenie.

Hovorkyňa DPB pripomenula, že hoci tieto opatrenia zlepšia životné podmienky obyvateľov bývajúcich v blízkosti električkovej trate, zásadnú zmenu prinesie až komplexná modernizácia trate na karlovoveskej magistrále.

Tú chce hlavné mesto realizovať s pomocou eurofondov v roku 2016. „V súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Práce na modernizácii, ktoré v projekte počítajú nielen s komplexnou modernizáciou trate, ale aj zastávok, by mali trvať približne jeden rok.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM