Samospráva

Kapacita základnej školy v Jarovciach už nestačí. Až 22 zapísaných detí nemohli prijať

Základná škola v Mestskej časti Bratislava - Jarovce nestačí pokryť záujem všetkých detí o dochádzku na túto školu. Záujem rastie priamo úmerne s nárastom počtu obyvateľov mestskej časti. V septembri tohto roka nastúpi do prvého ročníka 25 školákov.

Ilustračný obrázok k článku Kapacita základnej školy v Jarovciach už nestačí. Až 22 zapísaných detí nemohli prijať
Zdroj: Dnes24.sk
  • „Zvyšných 22 zapísaných detí sme nemohli prijať z kapacitných dôvodov,"* povedal starosta Pavel Škodler. Najneskôr o rok však budú musieť v ZŠ v Jarovciach otvoriť dve prvé triedy. Ako dočasné riešenie rozdelia najväčšiu triedu na dve časti. Budú sa v nej učiť ročníky s najmenším počtom žiakov.

„Musíme urobiť opatrenia čo najskôr, aby sme predišli situácii, akú máme v škôlke. Aby sa na nás rodičia detí, ktoré sme nemohli prijať z kapacitných dôvodov, nesťažovali," konštatoval starosta. V budúcnosti však bude nevyhnutné kapacitu školy zväčšiť komplexnejšou prestavbou. Mestská časť sa na to pripravuje už rok a zhromažďuje potrebnú dokumentáciu. „Zvýšením budovy školy o jedno poschodie by malo pribudnúť až 8 tried a učitelia by mali získať navyše tri až päť kabinetov,“ spresnil Škodler.

Nadstavba si vyžiada od Jaroviec väčšiu investíciu. Aj preto ju plánujú rozdeliť na niekoľko etáp. Prvé tri triedy by mali pribudnúť najneskôr v roku 2017. Všetko bude záležať od toho, koľko času zaberie príprava projektovej dokumentácie a vybavovanie stavebného povolenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM