Rôzne

Kandidát na starostu Ružinova Martin Chren spustil mobilnú aplikáciu Lepší Ružinov

Aplikáciu pripravil Chren v spolupráci s technologickou spoločnosťou Resco, ktorá ju pod názvom Lepšia obec bezplatne ponúka všetkým samosprávam na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na starostu Ružinova Martin Chren spustil mobilnú aplikáciu Lepší Ružinov
Zdroj: pixabay.com

Obyvatelia Ružinova majú odteraz možnosť nahlásiť akýkoľvek podnet miestnemu úradu prostredníctvom aplikácie vo svojom telefóne. Aplikáciu pod názvom Lepší Ružinov spustil a uviedol kandidát na starostu Ružinova, Martin Chren.

Hlásené podnety

Podľa Chrena môžu občania nahlásiť každý podnet úradu na tri kliknutia. „Stačí len spustiť aplikáciu, odfotiť problém a automaticky sa odošle zodpovednému úradníkovi na miestnom úrade. Ružinov tak konečne dostávame v rámci komunikácie s občanmi do 21. storočia,“ povedal Chren.

Ak úrad na podnet neodpovie, aplikácia sa užívateľovi automaticky pripomenie o desať dní a odošle podnet znova, tentokrát však v podobe žiadosti podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám, na ktorú má úrad zákonnú povinnosť odpovedať.

„Podľa hodnotenia portálu Odkaz pre starostu patrí Ružinov medzi mestské časti, ktoré najhoršie komunikujú s obyvateľmi. Aj v rebríčku transparentnosti podľa Transparency International sa postavenie Ružinova medziročne zhoršilo. Je dôležité, aby úrad s obyvateľmi komunikoval a počúval ich podnety,“ zdôraznil Chren.

Aplikáciu pripravil Chren v spolupráci so slovenskou technologickou spoločnosťou Resco, ktorá ju pod názvom Lepšia obec bezplatne ponúka všetkým samosprávam na Slovensku. Chren sa zaviazal, že po voľbách, bez ohľadu na ich výsledok, aplikáciu bezplatne ponúkne mestskej časti, aby ju mohla sama prevádzkovať.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM