Nina Táborská Samospráva

Kandidát Martin Jakubec: Moju kandidatúru iniciovali seniori

Staršie dámy ho rozmaznávajú, mladšie generácie veľakrát nechápu. Moderátor, spevák, zabávač, manažér a onedlho už možno aj poslanec miestneho zastupiteľstva za mestskú časť Bratislava Nové mesto. Prečo kandiduje a ako sa chce presadiť? Narovinu s Martinom Jakubcom.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát Martin Jakubec: Moju kandidatúru iniciovali seniori
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Neúspech ho neodradí, komunálna politika je len začiatok! PhDr. Martin Jakubec má vo svojej budúcnosti jasno. Ako sám hovorí: „Chcem zúžitkovať svoje zručnosti, vôľu, vedomosti, skúsenosti a sympatiu.“

Prečo ste sa rozhodli kandidovať na post poslanca MČ Bratislava – Nové Mesto?

Žijem tu cez 25 rokov. Nové mesto je moja srdcová záležitosť, je to najlukratívnejšia časť Bratislavy. Mám tu veľmi silné zázemie voči mojim sympatizantom. Títo ľudia mi povedali, „Skús to, nemáš čo stratiť“. Som vzdelaný, priebojný, všestranne zameraný a hlavne som ľuďom na blízku. K politike mám navyše blízko už od malička, keď som v 15-tich bol v občianskom združení Rada mládeže Slovenska a potom som založil vlastné združenie.

Čo vás motivovalo?

Iniciatíva vznikla zo strany seniorov a ja som veľmi rád, že mám takúto podporu. Desať rokov ma ľudia vnímajú, že pre nich niečo robím. A takto môžem urobiť viac. Mám motiváciu robiť to pre seniorov, pre mamičky, pre mladých, pre všetkých, ktorí tu žijú.

V čom sú nedostatky komunálnej politiky?

Keď osobné záujmy prevládajú nad verejnými a tiež v zložení zastupiteľstiev. Čiže tie propozície pomerov medzi zelenými, červenými, modrými a nezávislými. Veľká pestrosť subjektov, ktoré sa žerú navzájom. Tieto skupiny tam majú svojich zástupcov, a takýto ľudia si tam vlastne len sadnú a hlasujú za nejakú šedú jaštericu čo si behá po vonku.

Kde podľa vás politici robia najväčšie chyby?

Ja tam vidím sedieť veľa mumákov, zbytočných, priam nadbytočných, čo nevedia nič povedať. Nemajú vzdelanie a ani nie sú z praxe. Problém je, že títo ľudia sa chcú do politiky len upratať a zabezpečiť si zadné dvierka. A toto je motivácia väčšina ľudí, ktorí idú do politiky, hľadajú koryto ku ktorému sa môžu dostať. Ale pravdaže sú tu v Novom Meste aj ľudia schopní, ktorí tiež kandidujú, sú zapálení a chcú spraviť niečo dobré.

Na koho sa zameriavate?

Mamičky, seniori aj mladí, som Novomešťan a viem čo ľudia potrebujú. Nie je to tak, že sa venujem len seniorom. Tým sa venujem pretože sa na nich veľakrát zabúda. Im netreba veľa, iba ich vypočuť a venovať sa im.

Ako sa chcete presadiť?

Stavil som to na krajšie Nové Mesto. Respektíve, nové Mesto po novom. Číslo jeden je pre mňa Kuchajda. Tu sa stretávajú rôzni ľudia, rôzneho veku, zamerania,… Chcem aby to nebol len jeden okruh, ale aby tu bol chodník pre mamičky s deťmi, pre bežcov a cyklistov a lavičková alej pre seniorov. V neposlednom rade obnoviť pódium, a vybudovať sólo priestor pre športovcov, ktorí tu cvičia. Chcel by som, aby sa z Kuchajdy stala najmodernejšia a najprístupnejšia oddychovo-relexačná zóna. Ďalej by som chcel celé nové mesto skrášliť kvetmi, na rakúsky štýl. Veľmi si prajem, aby tu už nevyrástla už žiadna ďalšia výšková budova a chcem rovnako riešiť parkovanie. Jeho reguláciu. Aby domáci mali kde stáť, aby mali isté miesto keď prídu domov z práce.

V čom je Vaša výhoda oproti iným kandidátom?

Som známa osoba, ktorá tým, že nerobí len jedno, je ľuďom stále na blízku. Nie som pre nich niekto celkom nový. Mám ich kedy a kde vypočuť. Tiež nie som človek, ktorý sa chce len niekam upratať. Rovnako mám cezhraničné kontakty a z pozície aj umelca viem reprezentovať v zahraničí.

Neohrozí kandidatúra vašu ostatnú kariéru?

Ako som povedal, to je moje veľké plus. Politike sa môžem venovať cez týždeň a na koncertoch po víkendoch počúvať ľudí a prinášať im nie len hudbu ale i novinky, ľahko ma tak nájdu a rád si ich vypočujem.

Čo chýba MČ- Bratislava Nové Mesto?

Mňa z pozície občana tu netrápi nič, mladých trápi parkovanie a to je jedna z vecí, ktorú chcem riešiť.

Martin Jakubec, kandidát do MČ - BA Nové Mesto
3
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM