Samospráva

Kampaň v Starom Meste: Aj keď sa oficiálne nezačala, kandidáti sú všade

Zákon hovorí jasne: “Kampaň sa začína 17 dní a končí sa 48 hodín pred začiatkom volieb. Vedenie kampane mimo určeného času je zakázané.” Ale kto už na Slovensku berie toto ustanovenie vážne…

Ilustračný obrázok k článku Kampaň v Starom Meste: Aj keď sa oficiálne nezačala, kandidáti sú všade
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď sa kandidáti tvária, že bilbordy a plagáty sú len informačné, už len spojenie ich mena s pozíciou starostu mestskej časti jasne hovorí, o čo im ide. Aj keď formálne nikoho nevyzývajú, aby ich volil…

Podobizne súčasnej starostky Tatiany Rosovej, ktorá sa snaží o znovuzvolenie či podpredsedu hnutia NOVA Gábora Grendela “zdobia” centrum mesta už niekoľko týždňov. Usmievajú sa na nás z bilbordov aj reklamných trojnožiek.

Tromfy kandidátov

Postupne sa k nim pridal aj šéfredaktor Bratislavských novín Radoslav Števčík, ktorý na svoju propagáciu využíva značku periodika, ktorému šéfuje. Nonšalantne drží jeden výtlačok v rukách. Števčík k bilbordom pridal aj originálnu kampaň, jeho podobizeň putuje vďaka cyklistom na špeciálne upravených bicykloch po meste.

No a najnovšie v meste pribudli aj bilbordy Kristiána Straku. 68-ročný aktivista pred štyrmi rokmi upozornil na pochybné prideľovanie bytov v Starom Meste. “Kvôli mne aj Figeľ vrátil byt,” chváli sa a tvrdí, že bude prvým nepolitickým starostom.

Smer to vzdal

Prekvapením v Starom Meste je, že do súboja o jeho šéfa sa nezapojí Smer-SD. Predpokladalo sa, že by kandidovať mohol Martin Borguľa, ktorý pred štyrmi rokmi zaostal za Rosovou. Medzičasom sa však z rivalov podľa zlých jazykov stali spojenci, minimálne spolu organizovali program pre deti v Medickej záhrade. Navyše po neúspechu vo vlaňajších voľbách, keď Borguľu nezvolili za poslanca Bratislavského samosprávneho kraja, zrejme nechcel riskovať ďalší debakel.

Kto kandiduje za starostu MČ Bratislava – Staré Mesto:

Tatiana Rosová (SDKÚ, Sieť, OKS, SZ, SMS), súčasná starostka

Gábor Grendel (NOVA, KDH, SaS, Most-Híd, OĽaNO, KDS, SMK), exnovinár, podpredseda NOVA

Kristián Straka (nez.), aktivista

Radoslav Števčík (nez.), šéfredaktor Bratislavských no­vín

Miroslav Vetrík (nez.), organizátor Korunovačných slávností

Kampaň / nekampaň v Starom Meste
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM