Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vieme, kde zoženiete darčeky na poslednú chvíľu, aj kde vám dajú Anjelskú kapustnicu

Posledný predvianočný víkend sa bude niesť vo sviatočnej atmosfére. Čakajú na vás vianočné retro dielne, besiedky aj dobročinná Anjelská kapustnica.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vieme, kde zoženiete darčeky na poslednú chvíľu, aj kde vám dajú Anjelskú kapustnicu
8
Galéria
Zdroj: TASR

Street Food Park

Decembrový Street Food Park bude špeciálny. Organizátori už po druhýkrát predstavia jeho zimnú edíciu. V príjemnej atmosfére si tak v spoločnosti priateľov, kolegov či známych môžete vychutnať obed, neskorý snack alebo sa posilniť pred večerným programom v meste.

piatok / Stará tržnica / vstup voľný

Grand bazár

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu? Žiaden problém! Špeciálna vianočná edícia Grand bazáru sa uskutoční v sobotu v Starej tržnici. Ak hľadáte niečo originálne, čo nenájdete bežne v obchodoch, ste u nás na správnom mieste. Starožitnosti, vintage a retro – to všetko nájdete na bazáre spolu s potravinovým trhom a detským divadielkom.

sobota / Stará tržnica / od 9:00 do 15:00 hod. / vstup voľný

Anjelská kapustnica

Mestská časť Bratislava-Dúbravka v spolupráci s obyvateľmi pomáha každoročne pred najkrajšími sviatkami roka jednej rodine, ktorá pomoc potrebuje. Tento rok sme vybrali milujúcu maminu s dvoma synčekmi, ktorí sú veľmi šikovní a slušní. Život jej pripravuje rôzne skúšky, a ona so vztýčenou hlavou prekonáva stále ďalšie prekážky.

Rodinka býva v azylovom dome, kde sú veľmi obľúbení. Bratia navyše úspešné reprezentujú jednu z našich základných škôl na rôznych súťažiach. Dúbravka pozýva na dobrú kapustnicu, ktorá nesie názov podľa tých, ktorými sa v ten deň pre túto rodinu stanú ostatní – ANJELSKÁ kapustnica. Áno, pre túto rodinu sa stanete anjelmi. Stačí prísť, za symbolickú cenu si pochutiť na výbornej kapustnici, podebatovať a odísť s lepším pocitom.

sobota / Daniels pub, Uliaca kpt. Rašlu, Dúbravka / 15:00 hod.

Kolibská vianočná besiedka

Päť džentlmenov vám zahrá pri „čaji“ o PIATEJ na PIATOM ročníku Kolibskej Vianočnej besiedky. Okrem hudby sa môžete tešiť na cigánsku, varené víno, punč, kapustnicu, med, medovicu a mnoho ďalšieho, čo k vianočnej párty patrí.

sobota / Slamená búda / Cesta na Kamzík 39 / od 17:00 hod.

Tvorivé vianočné retro dielne

Zažite ozajstnú vianočnú atmosféru v SNM – Historickom múzeu. Pripravené sú pre vás Vianoce v duchu Československa. Na tvorivých dielňach si deti môžu vyrobiť drobné darčeky, ozdoby na stromček a zahrať sa staré retro hry. Z gramofónov zaznejú rokmi overené vianočné šlágre.

sobota / Bratislavský hrad, III. poschodie / miesto si zarezervujte cez hradpodujatia@gmail.com / deti majú vstup voľný, dospelí 4 eurá

Advent v Ružinove

Príďte každú decembrovú nedeľu pred Dom kultúry Ružinov zapáliť symbolické sviece na adventnom venci a vychutnať si čaro betlehemu. Pripravený je kultúrny program, konkrétne Vianočné klavírne melódie.

nedeľa / Park A. Hlinku / 16:00 hod. / vstup zadarmo

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM