KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: S nákupom z jarmoku rovno na skvelé jablkové HODOVANIE

Jeseň je skvelá a ponúka množstvo darov. Sladké jablkové "mňamky" pri dobrej muzičke si vychutnáte v Petržalke. Aj v ostatných častiach hlavného mesta však nuda nehrozí.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: S nákupom z jarmoku rovno na skvelé jablkové HODOVANIE
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Jablkové hodovanie

Tradičné podujatie so súťažou v pečení jablkových koláčov a pestrým hudobným programom, na ktorom zaznejú nie len najväčšie hity Karola Duchoňa či Nedvědovcov. Pestrý program zaplní aj Bašável Band a Country Voice. A to nie je všetko! Pripravená je tiež exhibícia s králikmi, maľovanie na tvár a detské kreatívne dielničky, knižná burza s Miestnou knižnicou Petržalka a tiež vozenie na koňoch pre deti i seniorov.

sobota / 13.00 hod. / Dostihová dráha v Petržalke / vstup voľný / podrobný program TU

Ružinovský komunitný jarmok

Na komunitnom jarmoku sa odprezentujú lokálni predajcovia z Ružinova s vlastnoručnými výrobkami. Tešiť sa môžete aj na program pre rodiny s deťmi. Na jarmoku si každý nájde to svoje: domáci med, ručne vyrábané šperky, háčkované hračky, handmade oblečenie, prírodná kozmetika, handmade tašky, pletené košíky, výrobky z dreva, háčkované zvieratá, handmade čelenky, kožené náramky a iné.

Pre najmenších sú pripravené tanečné vystúpenia a tvorivé dielne. Vystúpi aj Divadlo Žihadlo so svojimi divadelnými predstaveniami Zajko Lajko a Kozliatka o 16:00 hod.

sobota / Námestie v parku Ostredky / od 15:00 do 18:00 hod.

nedeľa / na Vietnamskej ulici v Trnávke / od 15:00 do 18:00 hod.

Otvorenie mestského bazára KOLO

Po piatich kolách Mestského bazára a niekoľkých mesiacoch príprav Bratislava v spolupráci s OLO otvára prvé re-use centrum, trvalý priestor Mestského bazára: KOLO – Bratislavské centrum opätovného použitia. Obyvatelia Bratislavy tak budú mať 6 dní v týždni stabilné miesto, kde budú môcť prísť odovzdať použité, no stále pekné a plne funkčné veci, ktoré už nepotrebujú a odniesť si za symbolický poplatok predmety, ktoré využijú.

sobota – nedeľa / od 10:00 – 17:00 hod. / priamo v priestoroch KOLO na Pestovateľskej 13, areál OC Korzo

Otvorenie kaštieľa v Modre

Donedávna schátraný kaštieľ v Modre otvorí po komplexnej rekonštrukcii opäť svoje brány verejnosti. Stane sa tak v sobotu v rámci dňa otvorených dverí.

Budete si môcť prezrieť zrekonštruované priestory kaštieľa a nazrieť do miestností, v ktorých nájdete výstavu krojov, nábytku, šperkov, drotárstva. Pripravené sú aj praktické ukážky skladania čipky alebo práce s hlinou. Deti poteší divadelné predstavenie, vystúpenie mladých hudobníkov, výtvarné dielne či tetovačky s regionálnymi motívmi.

V modranskom kaštieli by malo zároveň vzniknúť kultúrno-kreatívne centrum pre vinárov, vinohradníkov, umelcov, žiakov, keramikárov, neziskové organizácie, ale i laickú a odbornú verejnosť. Zázemie nájdu malé javiskové formy, rôzne výstavy a podujatia, chýbať nebude ani vináreň s vlastnou pivnicou a vinotékou.

sobota / od 10:00 do 17:00 hod. / kaštieľ v Modre, Horná ulica 215 / vstup voľný

Deň hasičov

Krstiť sa bude Vynovená hasičská zbrojnica. Deti aj dospelých čaká prehliadka zbrojnice, ukážky hasičskej a záchranárskej techniky, prednáška o histórii zboru hasičov, obľúbený hasičský vláčik aj možnosť vyskúšať si hasičské oblečenie a autá.

sobota / od 10:00 do 14:00 hod. / Prievoz, Mierová 89

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: www.bratislavskykraj.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM