KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Zo stredovekej bitky rovno na skvelý FESTIVAL na nábreží

V Bratislave bude opäť veselo. Chystajú sa hody, veľké bitky rytierov aj skvelé akcie pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Zo stredovekej bitky rovno na skvelý FESTIVAL na nábreží
22
Galéria
Zdroj: TASR/Miro Košírer

Stredovek v sade

V Sade Janka Kráľa v Petržalke sa utáboria stredoveké vojská a návštevníci budú môcť vidieť vystúpenia skupín historického šermu, rytierske turnaje ako aj rekonštrukciu poľnej bitky za účasti niekoľkých desiatok bojovníkov. Na mieste bude umiestnená aj strelnica, kde si môžu návštevníci vyskúšať streľbu z lukov. Dobovú atmosféru dotvoria remeselníci prezentujúci dávno zabudnuté umenie našich predkov.

sobota / Sad Janka Kráľa / vstup je voľný

Leto na Draždiaku

Každý júnový, júlový a augustový piatok a sobotu budú pre návštevníkov Draždiaka v ponuke viaceré vystúpenia umelcov aj divadelníkov. K dispozícii budú aj animátori, ktorí budú mať pre deti pripravené rôzne kreatívne činnosti. Spojí sa tak príjemné s užitočným a zatiaľ čo krpci budú šantiť alebo sa vzdelávať, rodičia si môžu v pokoji vydýchnuť v blízkom pohostinstve.

piatok – sobota / Veľký Draždiak / od 15 hod. / vstup voľný / viac informácií TU

Bike maratón

Pre fanúšikov cyklistiky je pripravené v Stupave podujatie Kaktus bike maratón. Pre cyklistov sú pripravené tri trasy. Najnáročnejšia má dĺžku 76 km, druhá 42 km a tretia 25 km. Štart všetkých kategórií je v sobotu predpoludním. Viac informácií nájdete na www.stupavskymaraton.sk.

sobota / Stupava / vstup voľný

Modranská železnica

Kde bolo tam bolo, za siedmimi horami, za siedmimi dolinami… takýto rozprávkový začiatok pozná každý z nás. Ale kde je začiatok slovenských rozprávok, kto prvý ich rozprával, či kráľovstvo zachráni jeden z troch bratov alebo sestra, zistíme, keď Dobšinského rozprávky porozprávame a zažijeme po svojom.

Na stanicu, ktorá je novým komunitným priestorom v Modre, príde aj Braňo Jobus, Michal Kaščák, Karpatské chrbáty, Milan Prekop a Raťafák Plachta.

piatok / od 17.00 hod. / Modra / vstup voľný / viac TU

OneWay fest

Tyršovo nábrežie zažije jedinečný multižánrový festival, v ktorom si každý príde na svoje. Kapely, prednášky, talk show, športové aktivity, rodinný program a jedinečný street food budú jeho neoddeliteľnou súčasťou.

Vystúpia umelci rôznorodých hudobných žánrov od rocku, popu a hip-hopu. Predstaví sa víťazka SuperStar, speváčka Vierka BERKYOVÁ. Okrem Vierky festival hudobne obohatia Frendi, Rockstanders, Rejoice, James Evans Band, Tarzus, Geboorah, Romani Archa, TY&MY.

Okrem vystúpenia kapiel sú pripravené inšpiratívne prednášky v časti OneWay TALK. Počas prednášok a besied sa dozviete viac o tom, ako mať úspech vo financiách, udržiavať si zdravý životný štýl, ako nepodľahnúť návykovým látkam, ako získať uzdravenie z rôznych chorôb, či ako zvládnuť výchovu detí v období vzdoru.

Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi s bohatým celodenným programom a prednáškami. Pre deti sú pripravené zaujímavé aktivity ako skákací hrad, trampolína, maľovanie na tvár, escaperoom, bublinová show, zdobenie perníčkov či čítanie knižiek.

piatok – nedeľa / Tyršovo nábrežie / vstup voľný

Zábava na novom ihrisku

Príďte na slávnostné otvorenie detského ihriska na Medzilaboreckej. Premiérovo si vyskúšate mnoho nových hracích prvkov, ktoré inde nenájdete, ako napr. obrovskú pevnosť Ružinov s dvomi toboganmi či najdlhšiu sieťovú preliezku v Bratislave. Na ihrisku vás bude čakať aj veľká skákacia atrakcia Labkovej patroly a vystúpenie Šaša Jara. Ihrisko bude prístupné verejnosti od 15:00 h. Vystúpenie Šaša Jara začne 15:50 h..

sobota / ihrisko na Medzilaboreckej ul. / vstup voľný

Devínske hody

Hody budú v nedeľu na Námestí pred DK Devín. Príde kúzelník, kapela Rypesláčik a The Players ´21.

nedeľa / Devín / od 18.30 hod. / vstup voľný

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Stredovek pri Dunaji
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM