Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Poctivé domáce produkty priamo na tanieri, vínko v pohári

September a príchod jesene patria tradične najmä vinobraniu. Mestská časť Rača sa pripravuje na trojdňovú slávnosť s bohatým programom.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Poctivé domáce produkty priamo na tanieri, vínko v pohári
10
Galéria
Zdroj: TASR

Slovensko-nemecký deň

Oslava 25 rokov nemecko-slovenských vzťahov. Podujatie začína o 16.00 hod vystúpením skupiny Pressburger Klezmer Band, ktorá svojimi židovskými a slovenskými piesňami navodí uvoľnenú atmosféru. Viac o programe nájdete TU.

pondelok / Hviezdoslavovo námestie / 16:00 hod / Vstup voľný

SAShE v Tržnici

Priateľský festival rukodielnej práce zakvitne v plnej kráse. Počas troch dní sa pod strechou Starej tržnice vytvorí pestrofarebná karavána originálnej ručnej práce.

Navštívte najväčšiu predajnú prehliadku handmade tvorby na Slovensku, ktorá prinesie originálnu módu, šperky, batohy, kabelky, hračky, prírodnú kozmetiku, rôzne bytové doplnky a ďalšie zaujímavé výrobky. Čakať vás bude komunita šikovných tvorcov s kreatívnou dušou, príjemná atmosféra stvorená na stretnutie s priateľmi a navyše podporíte lokálnych rukodielnych autorov.

streda – piatok / Stará tržnica / 14:00–21:00 hod / Vstup: 2 eurá (na mieste / platí na tri dni), pre deti do 12 rokov zadarmo

Račianske vinobranie

Mestská časť Bratislava – Rača vás pozýva na septembrové oberačkové slávnosti, ktoré sa budú konať v uliciach Rače. Každoročné tradičné slávnosti spojené s bohatým kultúrnym programom. Nebudú chýbať koncerty kapiel, dji, výstavy, folklórne programy a stánky s jedlom, vínom a kolotoče.

Celý program podujatia nájdete TU.

piatok – nedeľa / Mestská časť Rača

Dobrý trh na Panenskej

Dobrý trh sa znova vráti tam, kde sa uskutočnil vôbec poprvýkrát, do susedstva Panenskej ulice. Okrem kvalitných produktov prinesie bohatý program, viac priestoru a otvorených dvorov. Rozširuje sa totiž aj na Podjavorinskej ulicu a vytvorí tak 150 m Dobrého trhu.

Čerstvá zelenina, poctivé domáce produkty, slovenský design, skvelé jedlo, program pre deti, nečakané zážitky. Tešiť sa môžete na otvorené dvory, koncerty, workshopy a diskusie o mestách, komunálnej politike. Rezonovať bude aj nový Manuál verejných priestorov, o ktorý sa zaslúžili samotní obyvatelia štvrte okolo Panenskej. Na Dobrom trhu budeme skúmať silu komunít v meste.

sobota / Panenská ulica / 10:00 hod / vstup voľný

Zdroj: citylife.sk

Vinobranie, oslava vína
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM