Tlačové správy

Kam na strednú školu? Spoznajte Obchodnú akadémiu na Dudovej ulici

Obchodná akadémia v Petržalke na Dudovej ulici je škola s dlhoročnou tradíciou. Ako moderná škola reagujeme na potreby pracovného trhu a záujem žiakov a rodičov o štúdium cudzích jazykov.

Ilustračný obrázok k článku Kam na strednú školu? Spoznajte Obchodnú akadémiu na Dudovej ulici
6
Galéria
Zdroj: Obchodná akadémia Dudova

V budúcom školskom roku otvárame okrem troch tried 4-ročného štúdia obchodnej akadémie so zameraním aj na rozšírenú športovú prípravu a marketing vo finančných službách tiež dve bilingválne triedy obchodnej akadémie.

Žiaci bilingválneho štúdia sú pripravení vykonať maturitnú skúšku z anglického jazyka na úrovni C1.

Bilingválne štúdium

V prvom ročníku majú žiaci 20 hodín angličtiny týždenne, čím sa všetci (aj tí, ktorých úroveň angličtiny je na nižšej úrovni) zdokonalia v komunikácii v tomto jazyku v písomnej i ústnej podobe. Vo vyšších ročníkoch sa vyučujú vybrané odborné predmety v anglickom jazyku.

V tomto školskom roku sa nám podarilo inovovať a modernizovať priestory školy, máme špičkovo vybavené jazykové laboratórium pre výučbu cudzích jazykov a snažíme sa priniesť do vzdelávania inovácie. Prašné kriedové tabule sme vymenili za moderné popisovateľné projekčné tapety, rekonštrukciou prešla aj jedáleň.

Úspešní študenti

Pravidelne sa zapájame do rôznych olympiád, súťaží a projektov. Naši žiaci majú možnosť získať certifikát k účtovnému programu Omega od KROSu či ECDL certifikát, ktorým preukážu zamestnávateľovi ovládanie práce s PC a softvérom. Organizujeme zahraničné pobyty cez Erasmus+, v rámci ktorého naši žiaci vykonávajú odbornú prax v zahraničí. Ponúkame tiež množstvo záujmových krúžkov a aktivít.

Férový prístup

Náš mladý a stabilný kolektív si ctí priateľský a férový prístup voči žiakom i rodičom školy. Neustále sa snažíme zlepšovať sa po ľudskej i materiálnej stránke. Vybavenosť školy technikou je na vysokej úrovni – počítače a dataprojektory v každej triede, odborné učebne na výučbu ekonomických cvičení, administratívy a korešpondencie, aplikovanej informatiky. Na škole máme tiež prerobenú telocvičňu a pohybové fitness štúdio.

Budeme radi, ak sa stanete súčasťou radu našich žiakov a urobíme všetko pre to, aby ste sa na našej škole cítili dobre, aby vám škola odovzdala množstvo vedomostí, zručností, ale aj zážitkov.

Zdroj: Obchodná akadémia Dudova
Zdroj: Obchodná akadémia Dudova

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Obchodná akadémia Dudova
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM