Nina Táborská Rôzne

K letu patrí opekačka. Kde v Petržalke si môžete vychutnať letné grilovanie?

V petržalských panelákoch nemajú ich obyvatelia možnosť vychutnať si letnú opekačku doma. Mestská časť preto pripravila na toto leto celkom štyri prírodné ohniská.

Ilustračný obrázok k článku K letu patrí opekačka. Kde v Petržalke si môžete vychutnať letné grilovanie?
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavská mestská časť Petržalka momentálne spravuje štyri špeciálne prevádzkované ohniská. Obyvateľom tak ponúka možnosti na letné grilovanie a posedenie pod holým nebom.

Tento rok sú k dispozícii ohniská a to pri Veľkom Draždiaku, dve pri Malom Draždiaku a ďalšie na lúke medzi Bradáčovou a Dudovou.

V lesíku pri A. Gwerkovej bolo ohnisko zrušené z viacerých dôvodov. „Spomínané verejné ohnisko častokrát spôsobovalo problémy. A to napríklad nezodpovednými návštevníkmi, ktorí porušovali jasné pravidlá. Ak je takéto ohnisko častejšie navštevované hasičmi, ako oddychujúcimi obyvateľmi, potom je rizikom a mestská časť hazardovať nechce,“ povedal petržalský prednosta Miroslav Štefánik.

Ohniská sú podľa potreby dopĺňané drevom. Tiež sú pravidelne čistené od odpadu. Tieto služby zabezpečuje Miestny podnik verejnoprospešných služieb. Jeho zamestnanci a rovnako aj mestská polícia monitoruje stav ohnísk, aby čo najlepšie slúžili svojmu účelu.

Mestská časť Bratislava-Petržalka pripomína, že ak sa obyvatelia rozhodnú pre grilovanie mimo povoleného verejného ohniska, hrozí im pokuta vo výške až do tritisíc eur. Zároveň zdôrazňuje, že verejné ohniská majú slúžiť každému a pri ich používaní je potrebné dodržiavať všeobecne záväzné nariadenia, napríklad o čistote a poriadku a starostlivosti o zeleň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM