Nina Táborská Samospráva

Jednotné oblečenie aj celkový vizuál. Vianočné trhy po novom chystá aj mesto, trhovníci majú poslednú šancu prihlásiť sa

Vianočné trhy majú v Bratislave dlhoročnú tradíciu a každoročne prilákajú množstvo Bratislavčanov, ale i návštevníkov mesta. Nielen vedenie Starého Mesta, ale aj magistrát sa rozhodol, že tohtoročné vianočné trhy by mali byť krajšie a zaujímavejšie a preto zavádza niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Jednotné oblečenie aj celkový vizuál. Vianočné trhy po novom chystá aj mesto, trhovníci majú poslednú šancu prihlásiť sa
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy navštívia ročne tisíce návštevníkov. Ako Bratislava24.sk informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová, Bratislava chce návštevníkom poskytnúť kvalitné gastronomické a charitatívne stánky a tiež zaujímavý sprievodný program. Ešte stále prebieha výber stánkarov. Záujemcovia o prenájom priestoru na tohtoročných vianočných trhoch však majú na prihlásenie sa už len posledných pár dní.

Vianočné trhy budú na Hlavnom námestí a Primaciálnom námestí trvať od 20. novembra 2015 do 22. decembra 2015, na Františkánskom námestí budú trvať až do 2. januára 2016.

Spolu bude na vianočných trhoch 108 stánkov, z toho takmer 70 na Hlavnom námestí. Na Františkánskom námestí bude nosnou atrakciou klzisko spolu s gastro servisom či tradičnými charitatívnymi stánkami.

„Vianočné trhy prichádzajú do Bratislavy v roku 2015 v novom šate, ktorý podporí aj jednotný vizuálny obraz – dodržiavanie farieb stánkov, spôsob označenia prevádzok, ako aj cenníkov či dodržiavanie vzoru výzdoby a jednotného oblečenia trhovníkov,“ prezradila Skokanová.

Viac o novom koncepte vianočných trhov sa dočítate tu: Po Starom Meste prichádza s konceptom nových vianočných trhov aj magistrát. Čo sa má zmeniť?

Bratislavský magistrát vyzýva predajcov, ktorí majú záujem prenajať si stánok, aby sa prihlásili do výberového konania. Termín uzávierky je už 2. októbra 2015. Mesto stanovilo jednotnú minimálnu nájomnú cenu stánkov.

Podmienky pre prihlasovanie sú dostupné TU.

Prečítajte si tiež: Vianočné trhy po novom: Koniec súťaženiu a preplneným námestiam s vínom a cigánskou? Možno už tento rok…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM