Nina Táborská Samospráva

Jedna z najnebezpečnejších križovatiek v bratislavskej Petržalke by mohla byť minulosťou

Bezpečný prejazd po križovatke Rusovská-Lenardova má vyriešiť semafor, alebo vybudovanie kruhového objazdu. Projektová dokumentácia posúdi najvhodnejšie riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Jedna z najnebezpečnejších križovatiek v bratislavskej Petržalke by mohla byť minulosťou
Zdroj: TASR

Na projektovú dokumentáciu vybudovania križovatky Rusovská – Lenardova vyčlenili v rozpočte hlavného mesta 30-tisíc eur. Bratislava24.sk o tom informoval bratislavský mestský a petržalský miestny poslanec Oliver Kríž.

„Ide o problematickú križovatku najmä keď autá vychádzajú z Lenardovej a z Handlovskej ulice. Na tejto ceste sa často stávajú dopravné nehody, pričom nejde len o majetkové škody, ale aj o ublíženia na zdraví,“ uviedol Oliver Kríž.

Minulú jeseň na tomto úseku auto zrazilo malú školáčku. Zďaleka to však nebolo jediné nešťastie v uplynulom roku, išlo však o jedno z najvážnejších.

„Ku kolíznym situáciám dochádza najmä pri odbočovaní z Handlovskej vľavo a rovnako z Lenardovej vľavo na Rusovskú cestu. Občas aj nejaké auto skončí v stredovom ostrovčeku. Ide o extrémne nebezpečné situácie,“ vysvetlil poslanec.

Táto križovatka potrebuje nevyhnutne svetelnú signalizáciu, prípadne kruhový objazd. „Je dôležité čím skôr zvýšiť bezpečnosť na tejto križovatke, lebo je otázkou času, kedy tam príde k ďalšej nehode,“ myslí si Oliver Kríž.

Ide o komunikáciu II. triedy, ktorá je v správe hlavného mesta. Podľa vyjadrení Olivera Kríža ak nebude dostatok peňazí v mestskej kase, poslanec sa posnaží zapojiť petržalskú samosprávu. Projektovú dokumentáciu by mohli dokončiť do júna tohto roka.

Prečítajte si tiež: Nezodpovedného taxikára zastavili policajti pre telefonovanie počas jazdy. To ešte nevedeli, čo ich čaká

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM