Tlačové správy

Je tu 7. ročník najväčšieho fotografického podujatia na Slovensku FOTO SLOVAKIA 2018

Podujatie už tradične spája výstavu so sprievodným programom. Čo čaká návštevníkov podujatia tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Je tu 7. ročník najväčšieho fotografického podujatia na Slovensku FOTO SLOVAKIA 2018
5
Galéria

V tomto roku otvára svoje brány už 7. ročník najväčšieho fotografického podujatia na Slovensku – FOTO SLOVAKIA 2018. Rovnako, ako minulý rok ho zastreší historická Stará tržnica.

FOTO SLOVAKIA 2018

V hlavnom programovom bloku sa predstavia známi fotografi a cestovatelia, ako aj odborníci na fotografiu: Ľubo Špirko, Igor Slovák, Miqo Cash, Erik Tomašák, Michal Jurák a Dušan Křístek. Zaujímavé rozprávanie spojené s premietaním pripravili skúsení cestovatelia, sprievodcovia a fotografi Róbert Taraba a Katarína Líšková.

Tým však s prednáškami nekončíme. V 2. bloku prednášok predstavia svoju tvorbu členovia fotoklubu NOBAF, o cestovateľskej fotografii bude prednášať šéfredaktor ePhoto.sk Karol Srnec a atraktívnu prednášku pre návštevníkov pripravil Lukáš Trefilík s témou „Fine Art glamour a akt“. Okrem toho predstavíme novinky Sony systému, naživo budú prezentované svetové novinky monitorov EIZO a tiež sa dozviete čo a ako sa dá fotiť zo špičkovými smartfónmi od Samsungu.

Uprostred Starej tržnice bude už tradične „Otvorený ateliér“, zariadený zábleskovými aj trvalými svetlami Fomei. Nebudú chýbať praktické ukážky portrétneho fotenia. Speváčka Misha opäť vymení mikrofón za fotoaparát, aby záujemcom ukázala ako sa fotí zaujímavá a kreatívna rodinná fotografia. Portrétnej a módnej fotografii sa bude venovať fotografka Petra Baranovičová. Spoločnosť Fomei predstaví novinky zo sveta ateliérového svietenia a tlače fotografií.

Návštevníci si budú môcť vyskúšať fotenie v ateliéri, kde im budú k dispozícii členovia skupiny Fringia a štúdia Elijana, oblečení v nádherných historických kostýmoch. Súčasťou podujatia bude aj výstava fotografií Jozefa Sádeckého, či fotoklubov z Piešťan a Bratislavy.

Tradične ako každý rok, aj tentoraz na podujatí Foto Slovakia nebudú chýbať stánky známych firiem ponúkajúcich produkty a služby v oblasti fotografie – Nikon, Canon, Fujifilm, Sony, Eizo, Fomei, ale aj predajcovia fototechniky či nové značky a spoločnosti, ktoré sa budú pred fotografickou verejnosťou na Slovensku prezentovať po prvýkrát: Peak Design, Focus Nordic, NGpro.eu.

Organizátorom podujatia je najväčší fotografický portál na Slovensku, ePhoto.sk. Viac informácií, vrátane kompletného programu, nájdete na stránke www.fotoslovakia.sk. Sledujte nás aj na Facebooku.

Miesto: Stará Tržnica, Nám. SNP, Bratislava Dátum a čas: 4. november 2018, 9:00 – 18:00 hod. Vstupné: 5 eur

Zdroj: ephoto.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM