Nina Táborská Rôzne

Sčítačky pomáhajú pri navrhovaní cyklotrás. Za prvý polrok len po Viedenskej prešlo viac ako 116-tisíc cyklistov

Vedeli ste o tom, že v Bratislave sa nachádzajú tri sčítačky cyklistov? Jedna z nich je nainštalovaná od konca roka 2014 aj na Viedenskej ceste. A práve tadiaľto, ako informuje bratislavská Cyklokoalícia, prešlo za prvý polrok viac ako 116-tisíc cyklistov. Pekné číslo, čo poviete?

Ilustračný obrázok k článku Sčítačky pomáhajú pri navrhovaní cyklotrás. Za prvý polrok len po Viedenskej prešlo viac ako 116-tisíc cyklistov
Zdroj: TASR

Cyklokoalícia uverejnila na svojej stránke, že v prvom polroku 2015 prešlo medzinárodnou cyklotrasou Eurovelo 6 po Viedenskej ceste spolu 116 264 cyklistov. „To v prepočte znamená priemerne viac ako 640 cyklistov denne,“ informuje Cyklokoalícia.

Tieto údaje pochádzajú zo sčítačky cyklistov, ktorá ja ne trase umiestnená. Úplne prvá sčítačka bola nainštalovaná na Moste slobody v Devínskej Novej Vsi a ďalšia na hraničnom priechode Petržalka – Berg. Ako hovorí Cyklokoalícia, inštalovanie takýchto sčítačiek je dôležité pri navrhovaní cyklotrás.

Aj cyklotrasu na Viedenskej ceste navrhla Cyklokoalícia po vytvorení Komisie pre cyklistickú dopravu v roku 2011 ako jednu z prvých projektov.

„Veríme, že samosprávy nájdu ďalšie peniaze na osadenie sčítačiek. Medzi najočakávanejšie trasy tohto a budúceho roku patrí R18 Štúrová – Starý most – Jantárová, kde by sme ocenili takýto typ dát hneď od otvorenia cyklotrasy,“ informuje Cyklokoalícia.

Prečítajte si tiež: Novinka v Bratislave, ktorá poteší najmä cyklistov. Na Trenčianskej pribudol prvý cyklosemafor

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM