Dominika Pacigová Rôzne

Jarné Vegánske hody Bratislava 2019 prinesú to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne

Tešiť sa môžete na množstvo reštaurácií, obchodov, výrobcov, ktorí ponúkajú najlepšie jedlá čisto rastlinného pôvodu i mnohých ďalších.

Ilustračný obrázok k článku Jarné Vegánske hody Bratislava 2019 prinesú to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne
6
Galéria
Zdroj: J&M Photography

Obľúbené a populárne podujatie napíše už svoj 3. jarný ročník. Jarné Vegánske hody Bratislava 2019 prinesú opäť to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne. Návštevníci sa môžu tešiť na štyri desiatky reštaurácií, obchodov a výrobcov ponúkajúcich tie najlepšie jedlá čisto rastlinného pôvodu, kozmetiku a drogériu netestovanú na zvieratách, ale aj na alternatívy kožených výrobkov. Nebudú chýbať infostánky neziskových organizácií, návštevníci budú mať možnosť vyskúšať si virtuálnu realitu či zakúpiť si benefičné tričká.

Nenechajte si ujsť skvelú atmosféru

Prvým impulzom zorganizovať Vegánske hody bolo to, že sa dnešní organizátori dozvedeli, čím si prechádzajú zvieratá vo veľkochovoch. „Potom sme zistili, ako to je s envirodopadmi živočíšnej výroby a už nám bolo jasné, že ak ľudom neukážeme ohľaduplné a udržateľné alternatívy, nikdy sa tento stav nezmení. Vedeli sme, že musíme zapracovať na tom, aby tieto alternatívy stáli za to, boli čo najdostupnejšie a aby sa im dlhodobo darilo,“ prezradil organizátor Vegánskych hodov Roman Facuna.

Po 10 rokoch sa z malej akcie pre stovky ľudí stal veľký festival v šiestich mestách s dosahom na viac ako 30-tisíc ľudí, ktorý im pomáha spoznávať udržateľné a ohľaduplné stravovanie. Zmeny nastávajú každý rok. „V porovnaní s minulým rokom máme veľa nových predajcov i rozšírenú gastro sekciu. Nebude chýbať ani pestrý sprievodný program, ktorý bude pozostávať z prednášok a kuchárskych show. Návštevníci si budú môcť vychutnať ešte viac skvelého jedla, pestrejšiu ponuku a skvelú atmosféru,“ uzavrel Roman Facuna.

Jarné Vegánske hody Bratislava sa budú konať 31. marca.

nedeľa / od 10:00 hod. / Stará tržnica

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Jarné Vegánske hody Bratislava 2019
6
Galéria
Zdroj: Tomáš Kuša Photography
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM