Krimi

Jána Cs. odsúdili za vraždu pri Bratislave na takmer osemnásť rokov väzenia

Vrahov v prípade vraždy manžela obžalovanej Oľgy K., ktorého telo bolo nájdené v blízkosti Pezinskej Baby v novembri 2015, boli dnes odsúdení vrah aj manželka mŕtveho.

Okresný súd Bratislava I dnes odsúdil Jána Cs. na trest odňatia slobody v dĺžke trvania 17,5 roka pre trestný čin vraždy a Oľgu K. pre prečin nadržovanie na trest odňatia slobody 22 mesiacov.

Manželku týral

Ako vyplynulo z hlavného pojednávania, za tragédiou stáli vzájomné komplikované vzťahy troch osôb. Obžalovaná Oľga a zavraždený boli manželia, vzťah im však príliš nefungoval. Oľga podala v minulosti na manžela aj trestné oznámenie a vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby.

Oľga o problémoch v manželstve pravidelne informovala svojho priateľa Jána, ktorý sa rozhodol konať. „V zmysle výpovedí znalcov konal na základe rozrušenia vyvolaného hlbokým citom k obžalovanej, ktorá mu neustále oznamovala svoje problémy vo vzťahu,“ uviedol okrem iného prokurátor o obžalovanom Jánovi vo svojej záverečnej reči.

Podľa prokurátora boli dôkazy o vine oboch obžalovaných jednoznačné. Obaja sa k spáchaniu svojich trestných činov aj priznali.

Oľgu nakoniec súd odsúdil na nepodmienečný trest odňatia slobody. Podľa neho totiž obžalovaného minimálne pol roka pred skutkom nepriamo navádzala na spáchanie nejakého trestného činu.

Čítajte aj: Mladý muž sa s nožom v ruke vyhrážal žene smrťou

Ráno popíjali kávu

Predseda senátu poukázal aj na výpoveď svedka, podľa ktorého Oľga s neskôr zavraždeným manželom skoro každé ráno na terase píjavali kávu, a to aj krátko pred vraždou. „A napriek tomu písala obžalovanému, aké strašné je žiť s týmto človekom,“ podotkol sudca.

Pripomenul aj kamerové záznamy z obchodu, kde sa dvojica obžalovaných po vražde zastavila, aby nakúpili farbu na zakrytie stôp. „Obaja obžalovaní tam vyzerali ako najšťastnejší ľudia na svete,“ podotkol predseda senátu.

Podľa prokurátora je nespochybniteľné, že sa manželka zavraždeného podieľala na upratovaní, odpratávaní tela, ako aj ďalšom zahladzovaní stôp po vražde. „Chcem sa ospravedlniť rodine poškodeného, budem to ľutovať do konca života. Jednoducho som stratil rozum,“ povedal obžalovaný Ján. Voči rozsudku je možné odvolať sa.

Čítajte aj: V bratislavskom hoteli zadržala polícia medzinárodne hľadaného Čecha

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM