Rôzne

J&T Real Estate dokončila na Patrónke kancelársku budovu za 40 miliónov eur, deväťposchodovú Westend Gate

Westend biznis zóna na bratislavskej Patrónke sa rozšírila o ďalších takmer 35-tisíc štvorcových metrov kancelárskych plôch. Spoločnosť J&T Real Estate tam totiž dokončila deväťposchodovú budovu Westend Gate. Dominantou lokality je 17-poschodový Westend Square.

Ilustračný obrázok k článku J&T Real Estate dokončila na Patrónke kancelársku budovu za 40 miliónov eur, deväťposchodovú Westend Gate
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Katarína Krajňáková, úver na projekt v hodnote takmer 40 miliónov eur poskytla Slovenská sporiteľňa.

V týchto dňoch sa do budovy sťahuje spoločnosť IBM International Services Centre, ktorá si v nej prenajala viac ako 17-tisíc m2 priestorov. „V súčasnosti prebiehajú rokovania o prenájme ďalších administratívnych plôch,“ priblížil výkonný riaditeľ spoločnosti Pavel Pelikán. Záujem je podľa neho veľký o kancelárie aj obchodné prevádzky. Investor verí, že Westend Gate obsadí do konca roka 2015.

Stavebno-investičný úver vo výške takmer 40 miliónov eur, ktorý spoločnosti poskytla Slovenská sporiteľňa, je jednou z najväčších úverových transakcií roka.

„Nájomcovia budú mať vo Westend Gate k dispozícii moderný interiér, otvárateľné okná, oddychové zóny a kompletné zázemie pre cyklistov, vrátane spŕch. Samozrejmosťou sú doplnkové služby ako reštaurácie, kaviareň či škôlka,“ opísala Krajňáková. Ako dodala, budova bude certifikovaná v zmysle štandardov zelených budov Breeam.

Spoločnosť v rámci projektu investovala aj do verejných priestorov v okolí. Zrekonštruovala križovatku v tesnej blízkosti biznis zóny v hodnote približne 700-tisíc eur a v najbližších týždňoch chystá revitalizáciu priľahlého podchodu.

Dominantou lokality je 17-poschodový Westend Square, ktorý dopĺňajú ďalšie objekty ako Westend Point a Westend Court. V budúcnosti je plánovaná výstavba administratívneho komplexu Westend Plazza.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM