Nina Táborská Samospráva

Ivo Nesrovnal vyzýva Bratislavčanov, aby v dnešnom počasí zvážili jazdu autom

Bratislavčania by mali zvážiť, či si dnes sadnú za volant svojho auta, ak nemusia. Vyzýva ich k tomu primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, ktorý dnes pre celodenné sneženie zvolal operačný štáb zimnej údržby, aby sa zlepšila koordinácia. V meste totiž kolabuje doprava a verejná doprava má problémy.

Ilustračný obrázok k článku Ivo Nesrovnal vyzýva Bratislavčanov, aby v dnešnom počasí zvážili jazdu autom
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislava pred 10.00 h vyhlásila druhý stupeň aktivity spôsobenej mimoriadnymi poveternostnými podmienkami. Na cestách je teda všetkých 54 mechanizmov a 89 pracovníkov. V nasadení budú podľa Nesrovnala až do odvolania.

Pomôcť má i Dopravný podnik Bratislava a polícia. „DPB vyhlási pohotovosť na upratovanie zastávok a bude mať v uliciach do 100 ľudí, aby sa zastávky odhŕňali,“ uviedol Nesrovnal. Polícia má zase posilniť hliadky, aby regulovali zhustenú dopravu. Pre prípad, že by sa situácia zhoršila, má mesto pripravenú aj frézu. „Keďže je ale teplota nad nulou, sneh sa topí a darí sa ho odhŕňať,“ dodal primátor.

Kritická situácia je podľa primátora stále na Kolibe, kde strom spadol na elektrické vedenie a zablokoval verejnú dopravu i ostatné autá. „Stoja tam aj odhŕňače,“ podotkol Nesrovnal. Zlá situácia je tiež na niektorých úsekoch v Ružinove, na Dlhých Dieloch i v iných kopcovitých terénoch, a tiež na bratislavských mostoch. Na Kramároch by sa situácia už mala podľa primátora zlepšovať.

Súčasná situácia podľa primátora preverila kapacity magistrátu hlavného mesta. „Zdedili sme systém, ktorý vykazuje rezervy,“ zdôraznil. Čo na ňom plánuje zmeniť, ešte nepovedal. Pripraviť chce najprv návrh systémového postupu. „Stretávame sa s firmou, diskutujeme, ale riešenie predstavíme neskôr,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM