Nina Táborská Samospráva

Ivo Nesrovnal sa chystá na veľké zmeny. Pri zlom počasí by už nemala kolabovať doprava v hlavom meste

Inštalácia GPS zariadení pre posypové vozidlá i zmeny v postupe posypu magistrátnych komunikácií - aj o týchto zmenách, ktoré by mali viesť k efektívnejšiemu výkonu zimnej údržby, rokova Ivo Nesrovnal so zástupcami spoločnosti A.R.K. technické služby, ktorá zimnú údržbu pre hlavné mesto zabezpečuje.

Ilustračný obrázok k článku Ivo Nesrovnal sa chystá na veľké zmeny. Pri zlom počasí by už nemala kolabovať doprava v hlavom meste
Zdroj: TASR

Primátorova návšteva bola súčasťou kontrol týkajúcich sa zabezpečenia prejazdnosti a schodnosti komunikácií a verejných priestranstiev počas zimnej sezóny. Ako konštatoval Nesrovnal, kontrolné návštevy sledujú zámer zmeniť systém tak, aby nenastali situácie, keď v dôsledku zlého počasia v Bratislave kolabuje doprava.

„Preto sme aj dnes rokovali o zmenách, ktoré by mali zimnú údržbu zefektívniť a zlepšiť, či už je to napríklad inštalácia GPS zariadení, aby sme vedeli, kadiaľ posypové autá jazdia a ako jazdia, ale aj ďalšie zmeny v postupe posýpania – kedy a ako začať s posýpaním, respektíve pluhovaním,“ prezradil návrhy plánovaných opatrení primátor.

Premiérová kontrola

Išlo vôbec o prvú návštevu primátora Bratislavy v priestoroch dodávateľa za celý čas, odkedy firma A.R.K. technické služby, s. r. o., zabezpečuje pre mesto túto službu.

Ešte koncom roka 2014 Nesrovnal neohlásene navštívil Dispečing oddelenia správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta. „Návšteva odhalila, že dispečing pracuje vo veľmi zlých podmienkach, je podvyživený materiálne i personálne,“ konštatoval primátor. Nariadil preto doplniť vybavenie dispečingu o dva nové počítače, ďalší mobilný telefón a motorové vozidlo. Prikázal aj opraviť systém kamier, dispečeri tak môžu v súčasnosti monitorovať situáciu prostredníctvom 36 namiesto pôvodných 18 kamier.

Zimná údržba komunikácií, ktorú hlavné mesto zabezpečuje prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti, sa týka 4.354.046 štvor­cových metrov miestnych komunikácií, 264.680 m2 námestí, chodníkov a lávok, 249 zastávok MHD, 1228 priechodov pre chodcov a 7609 m2 podchodov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM