Aktualizované Komunálne voľby

Ivo Nesrovnal priznal prehru a zablahoželal Matúšovi Vallovi

Sledujte s nami priebežné volebné výsledky kandidátov na primátora Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Ivo Nesrovnal priznal prehru a zablahoželal Matúšovi Vallovi
Zdroj: TASR

Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý chcel tento post obhájiť aj v sobotných (10. 11.) komunálnych voľbách, priznal prehru a zagratuloval svojmu protikandidátovi Matúšovi Vallovi k víťazstvu vo voľbách.

Gratulácie Vallovi

Nesrovnal to vyhlásil na brífingu vo svojom volebnom štábe. Sčítaných v tom čase však nebolo ešte ani 30 percent hlasov.

„Bratislavčania rozhodli. Chcem sa všetkým Bratislavčanom poďakovať, všetkým tým, ktorí prišli k voľbám a prejavili záujem o svoje mesto. Osobitne sa chcem poďakovať tým, ktorí ma podporili. Boli ich veľmi veľa, ale tentoraz to na víťazstvo očividne nestačilo,“ vyhlásil Nesrovnal.

Nesrovnal sa poďakoval svojej rodine i spolupracovníkom za podporu a spoluprácu. „Som hrdý na to, že som štyri roky mohol slúžiť Bratislavčanom. Som hrdý na to, čo sme všetko s týmto tímom dokázali. Bratislavu odovzdávame v neporovnateľne lepšom stave, ako sme ju dostali,“ deklaroval dosluhujúci primátor.

Podľa priebežne sčítaných 37,39 percenta hlasov vedie v boji o bratislavské primátorské kreslo Matúš Vallo s 35,14 percentami. Nasleduje nezávislý kandidát Václav Mika s 23,86 percentami a tretím je zatiaľ súčasný primátor Ivo Nesrovnal s 19,07 percentami hlasov. V Bratislave bojovalo vo voľbách o post primátora celkovo desať kandidátov.

Kandidát na primátora Bratislavy Václav Mika tiež uznal svoju porážku v tohtoročných komunálnych voľbách. Za víťaza v hlavnom meste označil Matúša Valla.

Kandidát na primátora Ján Mrva tiež priznal porážku v komunálnych voľbách. Uviedol, že neskrýva sklamanie a zablahoželal Matúšovi Vallovi, ktorý bude podľa predbežných výsledkov novým primátorom Bratislavy.

Priebežné volebné výsledky kandidátov na primátora Bratislavy môžete sledovať tu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM