Rôzne

Investor projektu Rínok Rača požiadal o prerušenie stavebného konania

Račiansky starosta uviedol, že mestská časť aktuálne rokuje s developerom o možných úpravách zámeru, ktorý má právoplatné územné rozhodnutie vydané v roku 2018.

Ilustračný obrázok k článku Investor projektu Rínok Rača požiadal o prerušenie stavebného konania
6
Galéria
Zdroj: Rínok Rača

Investor obytného komplexu Rínok Rača, ktorý má vyrásť v Bratislave na Kubačovej ulici, požiadal o prerušenie stavebného konania na výstavbu budov tohto projektu susediacim s bytovým domom na Plickovej ulici. Dotknutá časť sa týka objektu D3. Ten bol predmetom kritiky obyvateľov susednej bytovky, ktorí sa obávali prílišného tieňa. Informoval o tom investor.

Rozhodnutie developera

Stavebník deklaruje, že jeho návrh projektu spĺňa všetky zákonné kritériá, vrátane svetlo-technických noriem a bol právoplatne povolený v územnom rozhodnutí v roku 2018. „Na nevydanie stavebného povolenia nemá nikto žiaden zákonný dôvod. No našou deklarovanou snahou bola od začiatku dohoda a dobré susedské vzťahy,“ povedal konateľ Rínku Rača Martin Šimurda. K tomuto kroku sa developer rozhodol po stretnutiach s novým starostom bratislavskej mestskej časti Rača Michalom Drotovánom. Investor verí, že jeho krok dovolí diskutovať o Rínku Rača a jeho stavbách „bez pocitu akéhokoľvek nátlaku“.

Račiansky starosta uviedol, že mestská časť aktuálne rokuje s developerom o možných úpravách zámeru, ktorý má právoplatné územné rozhodnutie vydané v roku 2018. „Žiadame redukciu objektu D3, ktorý je najviac problematický vo vzťahu k bytovým domom na Plickovej. Keď vznikne dohoda, budeme o nej informovať,“ povedal Drotován.

Projekt Rínok Rača má pozostávať zo šiestich obytných domov, troch polyfunkčných domov, s bývaním a občianskou vybavenosťou. Taktiež z piatich samostatných objektov občianskej vybavenosti a troch podzemných parkovacích garáží s 835 miestami na parkovanie. Pribudnúť by tu malo 474 bytov pre 860 ľudí.

Rínok Rača
6
Galéria
Zdroj: Rínok Rača
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM