Rôzne Správy

Investor novej autobusovej stanice získal úver 175 miliónov eur

Úver sa svojou výškou stal najvyšším real estate úverom poskytnutým na Slovensku v roku 2018.

Ilustračný obrázok k článku Investor novej autobusovej stanice získal úver 175 miliónov eur
9
Galéria
Zdroj: HB Reavis

Developer HB Reavis, ktorý v Bratislave stavia novú autobusovú stanicu, získal na tento projekt s názvom Stanica Nivy úver vo výške 175 miliónov eur. Úver poskytne konzorcium bánk v zložení UniCredit Bank, Tatra banka, ČSOB a HYPO-BANK Burgenland, agentom transakcie je UniCredit Bank. HB Reavis začal čerpať prvú časť úveru už v decembri minulého roka. Informovala o tom hovorkyňa developera Martina Jamrichová. Nová autobusová stanica má byť dokončená v roku 2020.

Najvyšší úver

„Úver sa svojou výškou stal najvyšším real estate úverom poskytnutým na Slovensku v roku 2018. Banky tým potvrdili dôveru vo svojho dlhodobého partnera, HB Reavis, ako aj kvalitu konceptu Stanica Nivy,“ uviedla Jamrichová. Výstavba projektu Stanica Nivy, ktorý má celkovo stáť 345 miliónov eur, sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower.

Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice sa začali v októbri minulého roka a boli dokončené v januári 2018. Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave.

Celý projekt Stanica Nivy by mal podľa predpokladov developera pritiahnuť viac ako 50-tisíc návštevníkov denne. „Projekt je koncipovaný ako spojenie nadregionálneho nákupného centra, autobusového terminálu medzinárodného významu a modernej mestskej tržnice. V súlade s aktuálnym trendom je aj prepojenie klasických kamenných obchodov a e-commerce priestorov,“ povedala Jamrichová.

V nadzemných podlažiach budú aj reštaurácie a detské zóny. Unikátom má byť strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a vybavením pre aktívny oddych a šport. Okolie budovy má byť prispôsobené aj pre cyklistov a peších návštevníkov.

Stanica Nivy - výstavba
9
Galéria
Zdroj: HB Reavis
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM