Nina Táborská Samospráva

Integrovaná zastávka Blumentál: Mesto chce vylúčiť individuálnu dopravu v oboch smeroch

Z integrovanej zastávky na Radlinského ulici, ktorej cieľom bolo zjednotiť zastávky električiek a autobusov, sú od jej vzniku zmätení cestujúci aj vodiči áut. Hoci mala realizácia prispieť komfortu a zvýšiť bezpečnosť chodcov, opak je pravdou.

Ilustračný obrázok k článku Integrovaná zastávka Blumentál: Mesto chce vylúčiť individuálnu dopravu v oboch smeroch
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Práve chodci sú denne ohrozovaní autami, ktoré prechádzajú cez integrovanú zastávku a dvojpruh na Vazovovej pred rektorátom STU spôsobuje, že čakajúce autá na koľajách zdržujú električkovú dopravu.

Pre spomenuté problémy dnes primátor mesta Milan Ftáčnik zvolal rokovanie, ktorého výsledkom je plán vylúčiť individuálnu dopravu a to v oboch smeroch.

Ako informuje Magistrát, “integrovaná zastávka MHD Blumentál bude bezpečnejšia pre chodcov a odstránia sa aj viaceré kolízne body.”

Zastávka, ktorá bola spustená ešte začiatkom setembra tak namiesto jednoduchého a efektívneho prestupovania medzi roztrieštenými zastávkami na Vazovovej a Radlinského spôsobila niekoľko komplikácií.

Mesto počas fungovania integrovanej zastávky vykonalo niekoľko prieskumov a meraní, ktoré viedli k zisteniam, že zastávka ohrozuje chodcov a spomaľuje električkovú dopravu.

Preto dnes zástupcovia dotknutých strán na rokovaní Komisie mesta pre verejnú dopravu, ako informuje Magistrát, prijali nasledovné opatrenia:

1)Vylúčenie individuálne automobilovej dopravy na Radlinského ulici medzi Fazuľovou a Vazovovou.

2)Úprava radenia vozidiel na Vazovovej bude ešte pred križovatkou s Radlinského.

3)Zákaz odbočenia z Floriánskeho námestia na Blumentálsku.

4)Drobné stavebné úpravy bývalých zastávok MHD.

5)Zóna bez parkovania na chodníkoch. Toto opatrenie už bolo zrealizované začiatkom októbra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM