Maros Palesch Rôzne

Inšpektori verejného poriadku sú viac viditeľní

BRATISLAVA - STARÉ MESTO. Od pondelka 16. mája 2011 budú všetci inšpektori verejného poriadku v Starom Meste ľahko rozoznateľní. Dnes dostali nové oblečenie, vďaka ktorému ich Staromešťania spoznajú a môžu ich upozorniť na problémy súvisiace s verejn

„Nový odev sme inšpektorom zabezpečil jednak pre to, aby sa odlíšili od bežných ľudí a aby dodali vážnosť ich povolaniu. Jednotný odev patrí ku kultúre poskytovania služieb verejnosti,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Sada odevov má letnú a prechodnú verziu. Inšpektori majú polokošele a bundy s logom Starého Mesta a nápisom Inšpektor verejného poriadku.

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto má deväť inšpektorov verejného poriadku. Ich základnou povinnosťou je kontrolovať udržiavanie poriadku, čistoty a hygieny na uliciach a ďalších verejných priestranstvách na území Starého Mesta. Občania ich môžu kontaktovať prostredníctvom mobilných telefónov.

Medzi kompetencie inšpektora verejného poriadku v Starom Meste patrí samostatne zabezpečovať kontrolnú činnosť, zisťovať zodpovednú osobu, vykonávať pohovory, ukladať písomné upozornenia s termínmi na odstránenie a taktiež môže ukladať pokuty v blokovom konaní.

V prípade, že inšpektor zistí porušenie nariadení Starého Mesta, najprv ústne upozorní na zistené nedostatky. Ak občan alebo firma nezareaguje, inšpektor vydá písomnú výzvu, ktorú doplní fotodokumentáciou. V správnom konaní môže miestny úrad uložiť fyzickej osobe pokutu do výšky 33 eur a právnickej osobne do výšky 3368 eur.

Kontakty, ako aj všetky kompetencie inšpektorov verejného poriadku nájdete na webovej stránke mestskej časti Bratislava-Staré Mesto www.staremesto.sk, v sekcii občan – čistota a poriadok.

Zdroj + foto: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš HALÁN

INSP_VER_PORUADKU
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM