Rôzne

INEKO zverejnil 10 najlepšie hodnotených škôl v SR. Ako dopadli bratislavské?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. V prvej desiatke sa umiestnili aj bratislavské školy.

Ilustračný obrázok k článku INEKO zverejnil 10 najlepšie hodnotených škôl v SR. Ako dopadli bratislavské?
4
Galéria
Zdroj: Gymnázium Jura Hronca FB

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) uverejnil aktualizáciu rebríčkov najlepších základných (ZŠ) a stredných škôl (SŠ) na Slovensku. Ako dopadli bratislavské školy?

Najlepšie školy

Ak hľadáte vhodnú školu pre vaše dieťa a neviete si vybrať spomedzi viacerých možností, alebo máte doma žiaka, ktorý chodí do školy a radi by ste vedeli viac o výsledkoch jej študentov, aktualizácia rebríčkov by vám mohla byť nápomocnou.

V rebríčku 10 najlepšie hodnotených škôl v SR v kategórii základné školy sa umiestnila len jedna bratislavská, a to Súkromná základná škola pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním v Ružinove. Obsadila deviatu priečku.

V kategórii stredné odborné školy sa umiestnili dve bratislavské. Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Starom Meste obsadila ôsmu priečku a Stredná zdravotnícka škola v Ružinove obsadila desiatu priečku.

Bratislavské gymnáziá opäť obsadili v rebríčku najlepšie hodnotených škôl prvé priečky. V kategórii gymnáziá sa umiestnili štyri bratislavské školy. Gymnázium Jura Hronca v Ružinove obsadilo prvú priečku, Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium v Novom Meste obsadila druhú priečku, 1. súkromné gymnázium v Ružinove obsadilo piatu priečku a Gymnázium „Gamča“ v Starom Meste obsadilo deviatu priečku.

Po aktualizácii rebríčkov sa na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ opäť najlepšie umiestnila košická základná škola. Spomedzi stredných odborných škôl je na tom najlepšie podľa hodnotenia INEKO Obchodná akadémia v Trnave a najlepšou školou medzi gymnáziami na Slovensku je Gymnázium Jura Hronca v Ružinove.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM