Rôzne

Ikea do dvoch rokov skončí s predajom plastových výrobkov na jedno použitie

Po tom, ako Európska komisia navrhla zákaz jednorázových plastových slamiek, riadu, balónov a iných plastových výrobkov na jedno použitie, učinila Ikea veľké rozhodnutie.

Ilustračný obrázok k článku Ikea do dvoch rokov skončí s predajom plastových výrobkov na jedno použitie
Zdroj: TASR , pixabay

Plast sa na trhu vyskytuje v rôznych podobách a nepriaznivo vplýva na ľudský organizmus, znečisťuje životné prostredie. Je jedným z najhoršie recyklovateľných materiálov.

Koniec jednorazovým plastom

Plasty sú všade okolo nás! Obaľujú potraviny, ktoré jeme, šaty, ktoré si obliekame, hračky, s ktorými sa naše deti hrajú a stretávame sa s nimi aj v dopravných prostriedkoch a pod. Sú jednoducho všade.

Po tom, ako Európska komisia navrhla zákaz jednorazových plastových slamiek, riadu, balónov a iných plastových výrobkov na jedno použitie, učinila Ikea veľké rozhodnutie. Do roku 2020 prestane predávať jednorazové plastové výrobky. A to vo všetkých predajniach po celom svete.

Jednorazovky nahradí produktmi, ktoré bude možné opraviť, znovu predať alebo recyklovať. Informoval o tom portál byznys.ihned.cz. Do roku 2025 chce zároveň vyrábať svoje výrobky tak, aby v nich boli použité iba obnoviteľné a recyklovateľné materiály.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM