Rôzne Správy

IHLY a injekčné striekačky sa váľajú po Bratislave: Ak na ne natrafíte, volajte MOBILNÚ jednotku

Projekt OZ Prima zahŕňa napríklad program výmeny ihiel, ošetrenie v teréne, ale aj psychologické poradenstvo.

Ilustračný obrázok k článku IHLY a injekčné striekačky sa váľajú po Bratislave: Ak na ne natrafíte, volajte MOBILNÚ jednotku
Zdroj: OZ Prima

Hlavným cieľom práce združenia PRIMA je minimalizácia zdravotných a sociálnych rizík spojených s užívaním drog a to nielen pre užívateľov, ale aj pre ich okolie.

Likvidácia nebezpečných ihiel

Pre bežných obyvateľov je ich práca zaujímavá určite aj preto, že vedia zlikvidovať ihly a injekčné striekačky povaľujúce sa často po uliciach a parkoch v Bratislave.

Nie je ničím výnimočným, keď sa takéto „náčinie“ nájde aj na detskom ihrisku.

Občianske združenie PRIMA sleduje aj Petržalku a okrem poskytnutia nových a čistých ihiel užívateľom, použité ihly pravidelne zbiera. Len za rok 2022 zlikvidovali až 315 kilogramov infekčného odpadu,“ informovala samospráva Petržalky na sociálnej sieti.

Mobilná jednotka

Ak teda podobné nebezpečné „nástroje“ nájdete v blízkosti vášho domu, môžete sa obrátiť na ich mobilnú jednotku na likvidáciu ihiel.

Zastihnete ich na telefóne v čase od 9:00 do 15:00 hod. Telefónne čísla nájdete TU.

„Šikovní sociálni pracovníci a psychológovia z Občianske združenie PRIMA sa dlhodobo starajú o zdravotný stav ľudí často vyčlenených na okraj spoločnosti a svoje vedomosti z tejto oblasti radi odovzdávajú aj druhým. Tešíme sa, že sa medzi nami nájdu ľudia, ktorým záleží na ich nielen najbližšom okolí, preto ich aktivity vždy s nadšením podporíme. Svojou troškou totiž prispievajú k tomu, aby sa Petržalka stala lepším miestom naozaj pre všetkých,“ uvádza mestská časť na sociálnej sieti.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM