Rôzne Správy

I. Nesrovnal: Rokovania so SZĽH o štadióne boli tvrdé, no prinesú mestu benefit

Slovenský zväz ľadového hokeja zaplatí mestu za užívanie štadióna od polovice apríla do konca mája sumu 516-tisíc eur bez DPH.

Ilustračný obrázok k článku I. Nesrovnal: Rokovania so SZĽH o štadióne boli tvrdé, no prinesú mestu benefit
Zdroj: TASR

Výsledkom tvrdých, no férových rokovaní so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) sú pre hlavné mesto neporovnateľne lepšie podmienky prenájmu zimného štadióna v porovnaní so stavom z roku 2011. V súvislosti s rokovaním o spolupráci počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019 to v relácii Tablet.TV Hlavné mesto uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Mesto dostane viac ako pol milióna eur

Pripomenul, že na rozdiel od premiérového šampionátu v zrekonštruovanej aréne v roku 2011, keď zväz zaplatil mestu iba prevádzkové náklady, dostane teraz okrem 300 000 eur za prevádzku aj peniaze za prenájom. „Je to viac ako pol milióna eur,“ pripomenul dohodnutú sumu nájmu 516 000 eur bez DPH, ktorú SZĽH zaplatí mestu za užívanie štadióna od polovice apríla do konca mája 2019.

Nesrovnal potvrdil, že i mesto prispeje výrazne do modernizácie zimného štadióna v súvislosti s konaním majstrovstiev sveta. „Niektoré veci treba modernizovať, je to pochopiteľné, keďže prevádzka štadióna ide vlastne sedem rokov bez prestávky. Tie opravy, vylepšenia sa týkajú majetku mesta a mestu ostanú,“ pripomenul.

Nezmyselný návrh poslancov

V súvislosti s rokovaním o nájme zimného štadióna sa nevyhol ani poznámke o priebehu diskusie v pléne, ktorá miestami podľa jeho slov potvrdila, že zastupiteľstvo nepracuje tak, ako by zastupiteľský orgán občanov Bratislavy fungovať mal. Poukázal konkrétne na návrh a samotné hlasovanie, či sú poslanci za to, aby Slovensko vyhralo majstrovstvá sveta. „Poslanci by mali riešiť problémy Bratislavčanov. Naozaj si nemyslím, že by medzi ne patrilo to, či slovenskí hokejisti vyhrajú domáci šampionát,“ upozornil primátor.

V tejto súvislosti poukázal i na to, že častým javom je i zmena programu rokovania zo strany niektorých poslancov. „Body, na ktoré čakajú bežní obyvatelia, týkajúce sa napríklad ich žiadostí o nájom či odpredaj, sa tak odsúvajú, lebo sa pred ne zaraďujú body, v ktorých sa môžu niektorí poslanci v siahodlhých nekonštruktívnych výstupoch politicky zviditeľniť,“ povedal Nesrovnal.

Na konci však podľa jeho slov nikoho neminie bilancia zodpovednosti. "Našim voličom sa v závere volebného obdobia budeme v odpočte zodpovedať nie za to, koho sme urazili alebo čo sme prekazili, ale za to, čo sme vyriešili v prospech mesta a jeho obyvateľov,“ zdôraznil primátor Bratislavy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM