Správy

Hubár našiel v lese na Pezinskej Babe nevybuchnutý granát z obdobia 2. svetovej vojny

Polícia vyzýva návštevníkov lesov k opatrnosti v prípade nálezu podozrivých predmetov.

Ilustračný obrázok k článku Hubár našiel v lese na Pezinskej Babe nevybuchnutý granát z obdobia 2. svetovej vojny
Zdroj: TASR

Počas uplynulého víkendu boli hliadky Okresného riaditeľstva PZ v Malackách vyslané k prípadu nálezu munície, ktorá bola nájdená hubárom počas hľadania hríbov.

Munícia v lese

„Dňa 16. 09. 2018 v čase krátko pred 09:15 hod. bola hliadka PZ na základe oznámenia vyslaná na Pezinskú Babu, kde občan počas hľadania hríbov našiel v strmom zráze nevybuchnutý granát,“ Bratislava24.sk informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Na miesto sa dostavil aj pyrotechnik Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ktorý uviedol že sa jedná o 1 ks puškového granátu a 1 ks delostreleckej míny z obdobia 2. svetovej vojny. Munícia bola následne odborným spôsobom zaistená a odvezená z miesta na likvidáciu.

„V súvislosti s týmto prípadom vyzýva Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave návštevníkov lesov k opatrnosti v prípade nálezu podozrivých predmetov. V prípade takéhoto nálezu je potrebné túto skutočnosť oznámiť na bezplatnom čísle polície 158 a za žiadny okolností s podozrivým predmetom do príchodu hliadky PZ nemanipulovať,“ dodal Szeiff.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM