han Krimi

ŠOKUJÚCE detaily tragédie na Zochovej: Dědeček POPÍJAL v práci, núkal aj fotografovi!

Sedem mesiacov dozadu zažilo celé Slovensko šok. Opitý šofér v centre Bratislavy vletel vo veľkej rýchlosti do zastávky MHD a zabil päť mladých ľudí. Teraz sú na svete nové detaily!

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCE detaily tragédie na Zochovej: Dědeček POPÍJAL v práci, núkal aj fotografovi!
43
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Bola nedeľa 2. októbra, keď vo večerných hodinách na zastávke MHD Zochova prišlo k tragédii. Vodič Škody Superb vo veľkej rýchlosti preletel frekventovanou zastávkou. Šialená jazdy opitého vtedajšieho generálneho sekretára Deaflympijského výboru Slovenska, Dušana Dědečeka, zmarila päť ľudských životov.

Po „masakri“ namerali policajti vodičovi v krvi 2,07 promile. Na mieste spolujazdca sedel jeho syn, ktorý mal v krvi jedno promile.

Ukončené vyšetrovanie

Ako informuje portál tvnoviny.sk, vyšetrovanie nehody bolo ukončené a prokurátor Juraj Chylo vzniesol obžalobu. „Okrem svedkov nehody prokurátor Juraj Chylo navrhuje výsluch syna obžalovaného Dědečka a tiež poškodených a príbuzných obetí,“ píše portál.

Lenže ešte šokujúcejšie sú nové informácie o tom, čo sa stalo pred nehodou. „Obžalovaný pil počas dňa niekoľkokrát na pracovisku v priestoroch Deaflypijského výboru a aj na návšteve u syna,“ píšu Hospodárske noviny.

Podľa spomínaných novín mal Dědeček počas návštevy synovi spomenúť, že popoludní potrebuje ísť do práce. „Neskôr už z domu mu zavolal a opýtal sa, či nepôjde s ním. Lukáš súhlasil. Ako uviedol, prekvapilo ho, že otec po neho prišiel autom,“ uvádza portál.

Pil aj v práci

Aj ďalšie nové skutočnosti, ku ktorým sa dostali Hospodárske noviny, sú zarážajúce. Do práce mal ísť kvôli foteniu, ktoré mal naplánované. „Ako uviedol fotograf, už pri príchode cestou do zasadačky cítil z obžalovaného alkohol, následne na stole videl fľašu a dva poháre,“ spomenuli Hospodárske noviny. Dědeček mal fotografa ponúknuť tiež, čo však odmietol.

„Fotograf sa ho dokonca opýtal, ako sa dostane domov. Dědeček reagoval, že ho zavezie kamarát,“ píšu.

Ako vyznelo z vyšetrovacieho spisu, obžalovaný po nehode napokon tvrdil, že vypil dva rumy, no potom mal v cele spomenúť, že vypil celú fľašu.

Obrovská rýchlosť

„Obžalovaný na základe verdiktu znalca Tomáša Korbeľa viedol už na Radlinského ulici auto rýchlosťou 78 kilometrov za hodinu. Na Staromestskej pri výjazde z tunela už išiel rýchlosťou 143 kilometrov za hodinu,“ dodali tvnoviny.sk. Keď auto narazilo do prvej obete, išlo rýchlosťou 107 kilometrov za hodinu. Až potom začal Dědeček brzdiť…

„Prvé pojednávanie s Dušanom Dědečkom na Okresnom súde Bratislava I. je vytýčené na 8. júna,“ uzavreli na tvnoviny.sk.

Ďalšie články na prečítanie:

TRAGÉDIA v centre Bratislavy: Auto ZMIETLO zastávku plnú ľudí
43
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM