Tomáš Stupavský Rôzne

Horúčavy sú na ústupe. Budúci týždeň sa ochladí až o 10 stupňov

Už dnes sme v Bratislave mohli pocítiť mierne ochladenie. No v novom pracovnom týždni teplota poklesne aj o desať stupňov. Podľa meteorológov sa k nám od západu postupne blíži zvlnený studený front. Tešíte sa?

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy sú na ústupe. Budúci týždeň sa ochladí až o 10 stupňov
Zdroj: TASR

Mnohí na to určite čakali. Tropickým teplotám je zdá sa koniec. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe uvádza, že najbližšie dni sa máme pripraviť na teplotu vzduchu, ktorá bude aj o 10 stupňov Celzia nižšia ako doteraz.

V pondelok najvyššia denná teplota vystúpi na príjemných 23 až 25 stupňov. Obloha bude zamračená a očakávajú sa aj prehánky. Nasledujúci deň sa ráno poriadne ochladí. Najnižšia ranná teplota klesne na 18 stupňov. Cez deň sa už ortuť teplomera vyšplhá na úroveň 23 stupňov Celzia. K večeru očakávajme dážď.

Podobne to bude s počasím vyzerať aj v stredu. SHMÚ uvádza, že teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 20 až 22 stupňov. Rovnako hrozia prehánky.

Vo štvrtok by malo opäť vykuknúť slnko a teplota vzduchu sa vyšplhá na 24 stupňov Celzia. Na záver pracovného týždňa by malo byť dokonca ešte o stupeň teplejšie.

Ochladenie prinesie určite veľkú úľavu na ľudský organizmus, pretože pre extrémne teplo len v sobotu skolabovalo 110 ľudí, bolo medzi nimi bolo 45 mužov a 65 žien.

Prečítajte si tiež: Kvôli horúčavám skolabovalo v sobotu 110 ľudí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM