Správy Samospráva

Horský park na jar skrásnie: TOTO prispeje k jeho omladeniu

Obľúbené miesto Bratislavčanov bude ešte krajšie.

Ilustračný obrázok k článku Horský park na jar skrásnie: TOTO prispeje k jeho omladeniu
2
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Hlavné mesto vysadilo v Horskom parku tisíce sadeníc a počas novembra by tam mali pribudnúť aj ďalšie stromy. Magistrát o tom informuje na sociálnej sieti.

Omladenie

Výsadba je súčasťou iniciatívy 10-tisíc stromov, mesto zároveň vychádza z Programu starostlivosti o chránený areál Horský park.

„Počas tohto víkendu prebehla okrem veľkého testovania aj veľká výsadba malých sadeničiek v Horskom parku. Aby sme omladili porast a zároveň nadviazali na pôvodné druhové zloženie, vysadíme tu počas novembra mladé hraby obyčajné, duby zimné a buky lesné v pomere 20:40:40,“ približuje hlavné mesto.

Pre epidemiologickú situáciu súvisiacu s novým koronavírusom nebolo možné zapojiť do výsadby prípadných dobrovoľníkov. Hlavné mesto však verí, že počas jarnej výsadby sa to podarí. „Mrzí ma, že plánované veľké sadenie s dobrovoľníčkami a dobrovoľníkmi musíme kvôli koronakríze počas tejto jesene zrušiť. Dúfam, že na jar už nám budú môcť so sadením pomôcť,“ skonštatoval primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti.

🌱🌳 V Horskom parku sme počas víkendu vysadili tisícky sadeničiek Počas tohto víkendu prebehla okrem veľkého...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Monday, November 2, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM