Adriana Banásová Rôzne

Hody v Karlovej Vsi: Ako sa ľudia počas nich zabávajú? + FOTO

Karlovešťania si dnešnú nedeľu v Líščom údolí naozaj užívajú. Areálom znie hudba v podaní známych kapiel i výskanie detí na kolotočoch.

Ilustračný obrázok k článku Hody v Karlovej Vsi: Ako sa ľudia počas nich zabávajú? + FOTO
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok sa v „Karlovke“ konajú hody, ktoré sú tak povediac zasvätené Michalovi, patrónovi miestneho kostola a zväčša sa teda konajú posledný septembrový týždeň.

Tradíciu hodov prerušila v 60-tych rokoch výstavba karloveského sídliska, začiatkom 90-tych rokov sa však hudba na Karloveskú ulicu znovu vrátila.

Organizátori sa tento rok vzhľadom k predošlým upršaným dňom o návštevnosť mierne obávali, nedeľné počasie však doslova vyhnalo ľudí do Líščieho údolia. Návštevníkov bolo mnoho, medzi uličkami sa len ťažko dalo predierať.

„Prišli sme sem s celou rodinou, hlavne kvôli deťom, pretože sú tu kolotoče, kapely a cukrová vata,“ prezradila pre Bratislava24 pani Vierka.

Z jednej strany na návštevníkov už tradične čaká trdelník, klobásky či burčiak, kde si na svoje prídu najmä labužníci, z druhej znie výskanie rozšantených detí i dospelých na kolotočoch.

Stred areálu patrí samozrejme kapelám a tanečníkom, ktorí predvádzajú svoje umenie. K videniu a počutiu bola bubnová show Jamadan, kapela z Dlhých Dielov Longital či R2 Brothers, ktorí spájajú cimbal a husle s pop-rockom.

Milovníkov folklóru roztancoval folklórny súbor Čečinka, deti sa zasa mohli odfotiť s populárnym Swanformerom.

Od 19-tej čaká na Karlovešťanov tombola so zaujímavými cenami.

Program Karloveských hodov, ktoré začali v piatok tradičným stavaním hodového stromu a viazaním hodového strapca, uzavrú dnes o 20-tej ABBORN, ktorí predvedú hity legendárnej skupiny ABBA.

Karloveské hody 2015
24
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM