Rôzne

Hoci je v lesoparku zákaz zakladania ohňa, nie všetci ho rešpektujú. Zasahovať už museli aj hasiči

Napriek tomu, že v dôsledku extrémne horúceho a suchého počasia platí v bratislavskom lesoparku zákaz zakladania ohňa, nie všetci návštevníci tento zákaz rešpektujú. Riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Vladimír Kutka uviedol, že v niektorých prípadoch museli zakročiť aj hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Hoci je v lesoparku zákaz zakladania ohňa, nie všetci ho rešpektujú. Zasahovať už museli aj hasiči
Zdroj: Dnes24.sk

„Minulý víkend sme riešili päť takýchto prípadov, keď ani po našom upozornení návštevníci nechceli zahasiť oheň, ktorý si na vyhradenom mieste založili, museli sme sa preto obrátiť na hasičov,“ skonštatoval Kutka. V Bratislavskom lesoparku je od 6. júla až do odvolania zakázané fajčiť, používať otvorený oheň, vypaľovať porasty, ale aj zakladať ohne a to aj na vyhradených ohniskách v lesoch.

Zástupkyňa veliteľa Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta SR Bratislavy Beáta Janatová uviedla, že sa zaoberajú prípadmi, keď sú na miesto vyslaní zisťovatelia požiaru.

„Vo väčšine prípadov však už po príchode príslušníka HaZZ bol oheň uhasený a na mieste sa nikto nenachádzal,“ povedala Janatová. Oznámila tiež, že sa v priestupkovom konaní v súčasnosti nerieši ani jeden prípad porušenia zákazu zakladania ohňa.

Napriek tomu, že k prípadom porušenia protipožiarnych bezpečnostných opatrení dochádza, Janatová vyzdvihla informovanosť a záujem verejnosti.

„Vo všeobecnosti musím povedať, že ľudia sa viac zaujímajú, a priamo sa aj na nás obracajú, či je, alebo nie je možné v konkrétnych lokalitách zakladať oheň,“ uviedla Janatová.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Obyvateľom Rače horelo priamo pod oknami. Oheň zanechal na viniciach veľkú spúšť

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM