Samospráva

Hľadá sa najlepší učiteľ. Mesto chce oceniť prácu pedagógov

Školáci, ich rodičia, riaditelia škôl či kolegovia učiteľov môžu znova navrhnúť najlepšieho pedagóga, ktorý by mal dostať za svoju prácu ocenenie. Pri príležitosti Dňa učiteľov potom najlepších pedagógov zo základných a umeleckých škôl či centier voľného času ocení bratislavský primátor Ivo Nesrovna

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa najlepší učiteľ. Mesto chce oceniť prácu pedagógov
Foto: Jaroslav Dodok

Mladí Bratislavčania môžu pritom posielať návrhy i do špeciálnej kategórie Učiteľ – môj kamarát. Hlasovať tak budú za učiteľa, ktorý sa stal aj ich priateľom.

„Týmto projektom chce slovenská metropola pomôcť prezentovať a zvýrazniť význam učiteľského povolania a má prispieť k morálnemu oceneniu tých, pre ktorých sa práca za školskou katedrou stala nielen povolaním, ale aj poslaním,“ vysvetlila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Mesto chce takto tiež verejne oceniť pedagógov, ktorí so svojimi žiakmi dosiahli mimoriadne výsledky v predmetových olympiádach, mimoškolskej činnosti, reprezentácii školy, ale aj hlavného mesta v športových či vedomostných súťažiach.

Návrhy na ocenenia treba bratislavskému magistrátu poslať najneskôr do 6. marca. Návrh s krátkym odôvodnením nominácie môže byť doručený poštou (Magistrát hl. mesta SR Bratislava, oddelenie kultúry, školstva a športu, Primaciálne nám. 1, 814 99 Bratislava) alebo elektronicky na adresu okss@bratislava.sk.

Slávnostné oceňovanie bratislavských učiteľov bude 31. marca počas galaprogramu v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.

Na území Bratislavy je 62 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí, 12 základných umeleckých škôl a päť centier voľného času v pôsobnosti hlavného mesta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM