Rastislav Búgel Správy

Gyimesi sa poriadne obul do Rizmana! Jeho vyjadreniu o náhodnom výstrele NEVERÍ

Bývalý poslanec neverí verzii partnera exprezidentky o náhodnom výstrele. Čo sa mu na prípade nepozdáva?

Ilustračný obrázok k článku Gyimesi sa poriadne obul do Rizmana! Jeho vyjadreniu o náhodnom výstrele NEVERÍ
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Meno partnera exprezidentky Zuzany Čaputovej sa vo štvrtok (5. septembra) začalo opäť skloňovať v mediálnom priestore. Mohol za to incident v bratislavskom byte, ktorý sa stal o deň skôr približne o 21.30 hodine na Skalickej ulici v Bratislave.

Z legálne držanej pištole Glock, ktorú vlastní Juraj Rizman, padol výstrel. Podľa zverejnených informácií sa tak malo stať pri jej čistení, pričom projektil sa zastavil v stene. Rizman sa mal o hodinu neskôr sám prihlásiť na polícii.

Vie o tom aj polícia

„Môžeme potvrdiť, že policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III prijali dnes krátko po polnoci oznámenie o tejto udalosti. Vec je evidovaná ako priestupok,“ potvrdil pre Plus 7 Dní hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

Čo prezradil Rizman?

K celej veci sa neskôr na sociálnej sieti vyjadril aj sám partner exprezidentky. „Včera vo večerných hodinách som pri čistení legálne držanej strelnej zbrane urobil chybu v postupe, ktorá viedla k náhodnemu výstrelu. Aj napriek tomu, že nedošlo k žiadnym zraneniam som vec – presne podľa zákona – bezodkľadne nahlásil na príslušnom policajnom útvare. Ten vec zadukumentoval a aktuálne skutok rieši ako priestupok. S políciou plne spolupracujem a som pripravený niesť za svoje pochybenie následky,“ uviedol Juraj Rizman.

Gyimesi mu neverí

K incidentu sa vyjadrili aj viacerí politici. Medzi nimi bol aj bývalý parlamentný poslanec György Gyimesi. „Zbraň (zbrane) vlastním od roku 1998. To je dosť dlhá doba na to, aby som sa mohol vyjadriť k čudnému výstrelu partnera exprezidentky Čaputovej, Rizmana. Ten mal podľa niektorých médií včera v noci náhodne vystreliť zo svojej zbrane v byte, a to pri jej čistení. Netvrdím, že nie je možné náhodne vystreliť zo zbrane. Takých situácií už bolo neúrekom, najmä pod vplyvom alkoholu, či iných omamných a psychotropných látok alebo pri flagrantnom porušení predpisov. K tomu, aby ste mohli zo zbrane vystreliť, ju musíte najprv nabiť, odistiť a potiahnuť spúšť,“ píše Gyimesi.

Po tomto úvode sa do Rizmana poriadne pustil.

„Otázka znie, kto “čistí” zbraň v noci? Ďalšia otázka, ktorá sa vo mne vynára je, kto čistí zbraň s nábojom v hlavni? Pretože úplne základným pravidlom je, že pri manipulácii so zbraňou musí jej držiteľ postupovať so zvýšenou opatrnosťou a starostlivosťou. Medzi povinnosti držiteľa zbrane patrí aj BEZODKLADNÉ ohlásenie jej použitia mimo priestorov na streľbu (strelnica). A samozrejme je vylúčené požitie alkoholu, či iných omamných látok. Čo robil pištoľník Rizman hodinu, kým nahlásil výstrel vie len on. Takisto kto ďalší sa počas výstrelu nachádzal v byte, ako aj pravý dôvod výstrelu,“ dodáva. s tým, že „Isté však je, že Rizman porušil všetky možné pravidlá vzťahujúce sa na nosenie a držanie zbrane.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

🇸🇰 ČUDNÝ RIZMANOV VÝSTREL A ČUDNÉ SPRÁVANIE MAINSTREAMU. Zbraň (zbrane) vlastním od roku 1998. To je dosť dlhá doba na...

Posted by Gyimesi György on Thursday, September 5, 2024

Včera vo večerných hodinách som pri čistení legálne držanej strelnej zbrane urobil chybu v postupe, ktorá viedla k...

Posted by Juraj Rizman on Thursday, September 5, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM