Tomáš Stupavský Rôzne

Google sa plaví po Dunaji. Obdivujte krásy Bratislavy vďaka Street View

Populárna služba Street View prichádza s novinkou, ktorá vám ponúkne parádne zábery priamo z Dunaja. Snímky zachytávajú pohľad na tri európske hlavné mestá a mnoho ďalších monumentov. Ľudia sa tak budú môcť pokochať panoramatickými zábermi Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Google sa plaví po Dunaji. Obdivujte krásy Bratislavy vďaka Street View
Zdroj: Dnes24.sk

Do nového projektu bolo zapojených šesť krajín, a to vrátane Slovenska, Maďarska, Chorvátska, Srbska, Bulharska a Rumunska.

Google začal so zberom snímok minulý rok v lete a to pomocou špeciálneho Street View zariadenia, takzvaným trekkerom, ktorý bol umiestnený na čele výletnej lode ms Treasure. Tá sa plaví po Dunaji a preváža turistov.

Trekker je zariadenie, ktoré zhotovuje vďaka 15 objektívom 360-stupňové panoramatické snímky.

Ak použijete službu Street View môžete si pozrieť najzaujímavejšie miesta Bratislavy trochu inak. Za prezretie určite stojí pohľad na Bratislavský hrad, Devín alebo Most SNP.

No, keď sa rozhodnete vydať sa po Dunaji do zahraničia, môžete obdivovať Budínsky hrad a budovu parlamentu v Budapešti. Alebo barokové mesto Vukovar v Chorvátsku. Zaujímavá je aj oblasť Cazanele Mari v Rumunsku alebo hlavné mesto Srbska Belehrad.

Vo svete týmto spôsobom Google zachytil napríklad aj Amazonský prales, pyramídy v Gize, Mount Everest, Tádž Mahal, Galapágy alebo Benátky.

Na Slovensko prišla spoločnosť so Street View autami prvý raz v apríli 2012.

Zdroj foto: Google

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM