Šport

Futbalisti Slovana opäť nevystúpili zo svojho tieňa. Tentokrát podľahli doma YB Bern 1:3

Futbalisti Slovana Bratislava nebodovali ani v piatom zápase I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015. Úradujúci slovenský majster nestačil vo štvrtkovom súboji 5. kola na Pasienkoch na švajčiarsky Young Boys Bern, ktorému podľahol 1:3.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Slovana opäť nevystúpili zo svojho tieňa. Tentokrát podľahli doma YB Bern 1:3
Zdroj: TASR

S tým istým súperom utrpel v prvom kole debakel 0:5, okrem toho dvakrát prehral so Spartou Praha (0:3 d, 0:4 v) a 0:2 (d) s Neapolom.

Zverenci trénera Jozefa Chovanca definitívne obsadia poslednú 4. priečku v tabuľke I-skupiny, v ktorej nezískali ani bod a majú katastrofálne skóre 1:17. Tešiť ich môže aspoň skutočnosť, že Seydouba Soumah po 371-minútových suchotách strelil vo štvrtkovom súboji s Bernom prvý gól slovenského majstra v tomto ročníku súťaže.

„Myslím, že výkon bol zlepšený, v zápase sme si vypracovali viac gólových šancí, asi najviac v zápasoch Európskej ligy. Inkasovali sme lacné góly. Vyrovnali sme na 1:1, ale kvalita Bernu je momentálne stále vyššia ako naša. Mrzel ma prvý inkasovaný gól, ale prvú šancu sme mali my, škoda, že sme ju nevyužili. Bern mal väčšiu kompaktnosť. My robíme triviálne chyby a je to o našej nekoncentrova­nosti,“ povedal po zápase tréner Slovana Jozef Chovanec.

„Mali sme dosť príležitostí na skórovanie. Nedarí sa nám, trápime sa v koncovke. Musíme na tom popracovať. Len ťažko sa mi hľadajú slová,“ uviedol po prehre František Kubík.

„Bol to ťažký zápas. Už pred ním som hovoril, že nás nečaká žiadna prechádzka a to sa dnes potvrdilo. Museli sme sa pripraviť na iný terén, aký máme doma, ale chlapci sa s tým vyrovnali. Predsavzali sme si hrať vo vysokom pressingu. Podarilo sa nám streliť prvý gól, no potom sme Slovanu doslova darovali vyrovnávajúci zásah, ktorý súpera povzbudil a mal ďalšie dve-tri dobré príležitosti. Za stavu 2:1 už zavládla v našom mužstve pohoda. Po prestávke sme však chceli naďalej hrať aktívne, pridali sme tretí gól a potom už sme si vedenie kontrolovali. Jedenásteho decembra nás čaká súboj so Spartou. Bude to pre obe mužstvá ako finále. Naším cieľom je víťazstvo a postup,“ vyjadril sa kouč hostí Uli Forte.

„Belasí“ ukončia neúspešné pôsobenie v EL vo štvrtok 11. decembra o 21.05 SEČ v Neapole proti domácemu SSC.

ŠK Slovan Bratislava – Young Boys Bern 1:3 (1:2)

Góly: 11. Soumah – 9. Hoarau (z 11 m), 18. a 63. Kubo. Rozhodovali: van Boekel – Goossens, Steegstra (všetci Hol.), 3495 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan: Perniš – Kolčák, Hudák, Gorosito, Čikoš – Grendel (80. Žofčák), Štefánik – Peltier, Halenár, Kubík (82. Milinkovič) – Soumah Bern: Mvogo – Sutter, Vilotič, Von Bergen, Lecjaks – Sanogo, Bertone – Steffen (71. Nuzzolo), Kubo, Zarate (80. Hadergjonaj) – Hoarau (67. Afum)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM