Ľuba Lesná Futbal

Futbal proti rasizmu. Šport spája. Rôzne farby, jedna hra

Až 18 tímov sa predstaví v nedeľu (12.10.) na 7. ročníku Bratislavskej ligy v malom futbale (BLMF) proti rasizmu a intolerancii. Turnaj, ktorého cieľom je spájať ľudí rôznej farby pleti, národnosti či náboženstva, sa bude od 11.00 h hrať v areáli Centra akademického športu STU na Mladej garde.

Ilustračný obrázok k článku Futbal proti rasizmu. Šport spája. Rôzne farby, jedna hra
Zdroj: TASR

Sergej Danilov, spoluzakladateľ kampane Šport spája, rôzne farby, jedna hra, zdôraznil, že medzi futbalistami, ktorí si v nedeľu zahrajú, budú aj zástupcovia utečencov z tábora v Rohovciach, afrických študentov, židovskej menšiny na Slovensku, športového portálu Takurcitee.sk, Bratislavského samosprávneho kraja, či tímu Different Colours United, ktorý už viac rokov spája hráčov rozmanitého pôvodu.

Aj futbalisti z osady v Moldave nad Bodvou

Na turnaji budú mať premiéru futbalisti z osady v Moldave nad Bodvou, ktorí otvoria akciu gitarovým vystúpením. * „Svoj futbalový talent predvedú tiež chlapci z tímu Mládež ulice, ktorý zostavilo občianske združenie rovnakého názvu, starajúce sa o deti s veľmi komplikovaným rodinným zázemím,“* informoval Danilov.

Tím aj z Greenpeace

Atraktivitu podujatiu dodá aj tím reprezentujúci prostredie rockového baru Mariatchi v Nitre, ktorý napadli neonacisti a jeho majiteľovi zlomili nohu. Turnaj bude tento rok ladený aj „do zelena“, a to vďaka prítomnosti zmiešaného mužsko-ženskému tímu organizácie Greenpeace.

Turnaj podporia známe futbalové osobnosti

Na turnaji sa objavia aj známe futbalové osobnosti, prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák, tréner AS Trenčín Martin Ševela, ale i bývalí reprezentanti ako Jozef Majoroš či Ladislav Pecko.

„Niektoré futbalové osobnosti sa takisto predstavia v tíme veľvyslanca kampane Šport spája, rôzne farby, jedna hra Aliasa Lembakoaliho,“ dodal Danilov.

Turnaj BLMF je slovenským vrcholom celoeurópskej iniciatívy FARE Akčné týždne, ktoré sa tento rok konajú 9.-23. októbra.

Vlani sa počas nich uskutočnilo vyše 1500 aktivít proti rasizmu a diskriminácii v 46 krajinách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM