Rôzne

Frekventovanú ulicu v Bratislave UZAVRÚ, zmeny na linkách MHD! Môže za to výstavba trate

Prekládka vodovodu a ochrany káblovodu v rámci výstavby novej električkovej trate v bratislavskej Petržalke si budúci týždeň (20. - 26. 11.) vyžiada úplné uzavretie časti Kultíkovej ulice.

Ilustračný obrázok k článku Frekventovanú ulicu v Bratislave UZAVRÚ, zmeny na linkách MHD! Môže za to výstavba trate
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ide o úsek od križovatky s Romanovou a Starhardskou ulicou po križovatku s Jantárovou cestou a Pajštúnskou. Dočasné obmedzenia sa dotknú aj niektorých liniek MHD. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

„Obchádzková trasa vedie cez Romanovu, Jiráskovu, Pajštúnsku a Jantárovú cestu,“ približuje bratislavský magistrát.

Obmedzenia sa dotknú aj premávky niektorých denných i nočných autobusových spojov. Linky 92, 95, 192 a nočná linka N95 budú na obchádzkovej trase zastavovať na Markovej, Švabinského a Tupolevovej, neobslúžia zastávky Kutlíkova a Bradáčova.

Zmeny na linkách MHD

Linka 98 obslúži zastávky Bradáčova, Romanova, Markova a Švabinského, nie však zastávky Tupolevova a jednu zo zastávok Kutlíkova. Linka 99 na obchádzkovej trase zastaví na zastávke Tupolevova, neobslúži zastávky Kutlíkova, Bradáčova, Romanova, Markova a Švabinského.

„Trasa linky 83 ostáva nezmenená, dojazdové spoje do Depa Petržalka však budú po obslúžení zastávky Kutlíkova bez cestujúcich,“ podotýka hlavné mesto.

Frekventovaný priechod pre chodcov medzi združeným chodníkom pozdĺž Chorvátskeho ramena bude odstavený, peší a cyklisti budú smerovaní cez priechod pre chodcov na hranici križovatky medzi Kutlíkovou a Romanovou ulicou. Zrušený bude zároveň vstup do kongresového centra z Kutlíkovej ulice, náhradný bude z Romanovej ulice.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM