Alexandra Húsková Kultúra

Francúzsky veľvyslanec dnes privítal ľudí na ambasáde

Veľvyslanectvo Francúzskej republiky v Bratislave navštívilo počas Dňa otvorených dverí približne 120 ľudí. Ambasáda sprístupnila svoje priestory verejnosti v rámci podujatia Bratislava pre všetkých.

Ilustračný obrázok k článku Francúzsky veľvyslanec dnes privítal ľudí na ambasáde
Zdroj: TASR

Záujemcovia o prehliadku sa v predchádzajúcich dňoch mali zaregistrovať prostredníctvom mailovej adresy veľvyslanectva. Ako TASR informoval tlačový atašé francúzskeho veľvyslanectva Didier Rogasik, snažili sa vyhovieť aj tým, ktorí o návštevu osobne požiadali aj dnes. Priestory ambasády boli otvorené od 10.00 h do 14.00 h.

„Je to pre nás veľké potešenie, o to viac, že je to prvý rok, čo sme sa takýmto spôsobom pripojili k dňom Bratislavy,“ povedal Rogasik. Návštevníkov, ktorí prišli v prvých hodinách, osobne privítal francúzsky veľvyslanec na Slovensku Didier Lopinot. Odpovedal aj na otázky, ktoré mu viacerí položili.

„Ľudia sa najprv trochu hanbili, ale stačilo, aby sa opýtal jeden a pripojili sa hneď ďalší,“ referoval Rogasik. Otázky sa týkali koreňov francúzskeho veľvyslanca, jeho predchádzajúcich diplomatických misií i toho, ako sa mu na Slovensku páči.

V piatok (24.4.) bola francúzska ambasáda otvorená pre študentov bratislavských univerzít a Francúzsko-slovenskej školy v Petržalke.

V Kutscherfeldovom paláci na Hlavnom námestí v Bratislave, kde francúzske veľvyslanectvo sídli, mohli návštevníci okrem kancelárie veľvyslanca vidieť aj prezentáciu, týkajúcu sa konferencie o klimatických zmenách, ktorá sa na konci tohto roku koná v Paríži, a tiež sa mohli v salónikoch paláca oboznámiť s diplomatickými misiami Veľvyslanectva Francúzskej republiky na Slovensku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM