Rôzne Správy

FOTO + VIZUALIZÁCIA: Na brehu Malého Dunaja vo Vrakuni vzniká nová oddychová zóna

Pozdĺž toku Malého Dunaja vznikne pešia promenáda s cyklochodníkom. Priestor bude slúžiť na aktívny oddych a spojí vodu s ľuďmi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO + VIZUALIZÁCIA: Na brehu Malého Dunaja vo Vrakuni vzniká nová oddychová zóna
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa

Na brehu Malého Dunaja vo Vrakuni vzniká nová oddychová zóna. Stane sa súčasťou Malodunajskej cyklotrasy, ktorá vedie mestskou časťou.

Nová oddychová zóna

Vrakunčania dostali po rozhľadni v lesoparku ďalší príjemný „darček“ v podobe upravenej plochy pri Malom Dunaji, ktorá bude slúžiť na oddych a relax. To však nie je všetko! Projekt relaxačnej zóny má svoje ďalšie pokračovanie.

„V budúcom roku plánujeme pozdĺž toku vybudovať cyklochodník a pešiu promenádu vedúcu cez paneláreň až po koniec Vrakune. Celý priestor v tomto úseku sa vyčistí od náletových krov a drevín a tok Malého Dunaja konečne otvoríme pre rekreáciu, oddych, rybolov a prechádzky,“ uviedol na sociálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc.

Objavte Malý Dunaj

Novovzniknutá oddychová zóna sa stane súčasťou projektu DANUBE BIKE & BOAT“, ktorý bude vybudovaný v rámci cezhraničnej spolupráce medzi Slovenskou a Maďarskou republikou. Jeho názov je Objavte Malý a Mošonský Dunaj na bicykli a na člne.

„Tento rok v rámci projektu ešte vybudujeme nový cyklochodník v úseku od Ihličnatej ulice po letisko. Naším zámerom je pozdĺž toku Malého Dunaja vybudovať pešiu promenádu spolu s cyklochodníkom, tak aby tento priestor slúžil na aktívny oddych a spojil vodu s ľuďmi. V konečnom dôsledku spojíme Vrakuňu po vode a cyklotrasách s občanmi žijúcimi v okolí,“ približuje plány Vrakune Martin Kuruc.

Rekreačná zóna na brehu Malého Dunaja
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM