Rôzne Správy

FOTO + VIDEO: Bratislavčania sa mohli pridať k pôsobivému Trojkráľovému sprievodu

V uliciach hlavného mesta sa dnes po prvý raz uskutočnil Trojkráľový sprievod. Potešil deti i dospelých návštevníkov centra Bratislavy.

Zdroj: Dnes24.sk

Sprievod troch kráľov si spájame viac s dedinským prostredím ako s mestom. V Bratislave sme sa však dnes presvedčili, že králi, ktorí obdarovali Božie dieťa, sa z času na čas prejdu aj ulicami hlavného mesta.

Prekvapenia v uliciach

Sprievod sa zhromaždil pri Trojičnom stĺpe na Rybnom námestí, odkiaľ nasledoval hudbu a malých ‚hviezdonoscov‘. Na ceste ich čakalo množstvo prekvapení. Pastieri stretli troch kráľov a v uličkách a na námestiach Starého Mesta pred očami desiatok zvedavcov rozohrali príbeh spred dvoch tisícročí.

Mená troch kráľov – Gašpara, Melichara a Baltazára si všetci, ktorí sa pridali k sprievodu, budú môcť pripomenúť ich iniciálami na medovníkoch vo forme bratislavského hra­du.

Kolednícka akcia Dobrá novina vyzbierala finančné prostriedky, ktoré poputujú k deťom, mladým ľuďom a vdovám v Ugande.

Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami v približne 1280 mestách a obciach na celom Slovensku. V 23. ročníku sa do nej zapojilo 24 297 koledníkov v 2522 skupinkách, ktorí spolu navštívili 65 938 rodín. Celkový výnos predstavoval viac ako 1 113 639 eur.

Traja králi v uliciach Bratislavy
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM