Rôzne

FOTO: Petržalská hrádza je dnešným dňom cyklistom opäť plne prístupná

Letné mesiace boli pre korčuliarov a cyklistov náročným obdobím. Na obľúbenej petržalskej hrádzi boli pre opravy asfaltového povrchu mierne obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Petržalská hrádza je dnešným dňom cyklistom opäť plne prístupná
12
Galéria
Zdroj: SVP

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), š. p. dnes oznámil ukončenie opravy koruny hrádze v úseku Čunovo – Petržalka. Cyklisti si môžu opäť plnohodnotne užívať petržalskú hrádzu.

Opäť bez obmedzení

„Od dnešného dňa bude opäť ešte lepšie slúžiť rekreačným športovcom v Bratislave, ale predovšetkým svojmu primárnemu účelu – protipovodňovej ochrane Bratislavy a okolia. Preto prosíme nezabúdajte dodržiavať zásady pohybu na tejto vodnej stavbe. Ďakujeme vám za trpezlivosť počas opravy a želáme vám veľa príjemných športových zážitkov,“ informoval SVP.

V úsekoch pri Dolnozemskej ulici, petržalskej štrkovni a čistiarni odpadových vôd realizoval SVP opravy asfaltového povrchu. Práce spočívali v odstraňovaní nerovností asfaltu spôsobených prerastením koreňového systému a v následnej pokládke nového asfaltového koberca, ktorý sa plynule napojí na pôvodný asfalt. Počas opráv nenastala žiadna mimoriadna udalosť.

V polovici augusta boli opravené a otvorené dva úseky koruny petržalskej hrádze, pri triedičke štrkov a pri čistiarni odpadových vôd, dnešným dňom je otvorený už aj úsek koruny hrádze popri Dolnozemskej ulici. Všetky opravy sa stihli v stanovenom termíne.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM