Rôzne Správy

FOTO: Národná rada SR otvorila svoje brány. Môžete nazrieť do parlamentu a stretnúť poslancov

Návštevníci si môžu pozrieť poslanecké kluby a stretnúť s vedením parlamentu. Čaká ich tiež bohatý program, výstava, záchranné či obranné zložky, hasiči aj policajti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Národná rada SR otvorila svoje brány. Môžete nazrieť do parlamentu a stretnúť poslancov
15
Galéria
Zdroj: TASR

Národná rada (NR) SR v sobotu otvorila brány verejnosti. Návštevníci si môžu pozrieť poslanecké kluby, priestory parlamentu, ktoré sú počas roka pre verejnosť neprístupné, budú sa môcť stretnúť s vedením parlamentu a ďalšími poslancami. Čaká ich tiež bohatý program, výstava, záchranné či obranné zložky, hasiči aj policajti.

Na návšteve u poslancov

Deň otvorených dverí NR SR sa koná v Deň Ústavy SR. „Kancelária Národnej rady SR pripravila bohatý program, ktorý reflektuje záujmy nielen dospelých, ale aj detí,“ uviedol komunikačný odbor parlamentu.

Návštevníkov čakajú historické kúsky z obdobia slovenského parlamentarizmu, výstava s názvom 75 rokov spolu a 25 rokov vedľa seba – spoločné storočie. Záujemcovia si môžu pozrieť originály písomností Klubu slovenských poslancov, ktorý od novembra 1918 fungoval pri najvyššom československom zákonodarnom orgáne Národnom zhromaždení v Prahe.

Sprístupnené budú aj písomnosti Slovenskej národnej rady, ktorá musela okamžite reagovať na situáciu na Slovensku po okupácii Československa v noci z 20. na 21. augusta 1968.

Pestrý program pre všetkých

Areál Národnej rady SR a Bratislavského hradu patrí programu, ktorý pre ľudí pripravili záchranné či obranné zložky, hasiči a policajti.

Ministerstvo obrany predstaví prototyp bojového vozidla 8×8, ukáže zbrojársku techniku. Svoje aktivity má aj ministerstvo vnútra, jeho špeciálne zložky ukážu, ako by zneškodnili teroristov, ktorí by napadli parlament.

Ľudia si môžu pozrieť techniku, kolónu, pancierovanú limuzínu, policajné autá či motorky. Záchranári skúšajú s návštevníkmi bojovať o záchranu života. Lesníci pripravili pre deti lesnú škôlku, predstavené budú aj národné plemená zvierat.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Deň otvorených dverí NR SR 2018
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM